Regal 2550

Regal 2550

Val 145

Nov cuddy

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Regal

Floridska ladjedelnica Regal Boats je za prihodnjo sezono ponudila nov gliser, ki ga je mogoče dobiti v različici bowriderja (2500) in cuddyja (2550) s kabino v premcu. V obeh primerih ima posadka na voljo izjemno prostoren kokpit s številnimi prilagoditvami in skladiščnimi prostori, možnostjo namestitve mize v kokpitu in osvežilnim kotičkom, v katerega lahko vgradimo hladilnik in žar.

Velika krmna stopnica in oblazinjena površina, ki prekriva motorni prostor, sta zelo primerno igrišče za mlajšo generacijo, primerno pa je tudi za nadevanje športne opreme, ki je sicer pospravljena v skladiščnem prostoru pod levo blazino na krmi.

Naslonjalo lahko prekucnemo naprej ali nazaj, tako da je primerno za poležavanje na krmi ali pa služi kot naslonjalo klopi v kokpitu.

Na velik, naprej usločen radarski lok lahko pritrdimo ponjavo in se s tem nekoliko zaščitimo pred žgočim soncem.

Športnim navdušencem je namenjen patentirani FasTrac trup, ki je značilen za Regalove športne čolne, zgovorna pa je tudi konjenica, saj je 2550 lahko opremljen z osemvaljnikom 496 MAG z 275 kW in Bravo III pogonsko nogo. S to kombinacijo namreč doseže okoli 45 vozlov (83 km/h) hitrosti. Za dobro mero zabave je mogoče naročiti še avdiosistem z nizkotonskim zvočnikom in ojačevalnikom s skupno močjo 275 W, porazdeljenih na osem vodoodpornih zvočnikov.

Med krmarskim mestom in sopotnikom so drsna vrata, ki vodijo v kabino, zraven vrat pa so premične stopnice, značilne za Regal, ki skozi vetrobransko steklo vodijo na premec.

Regal 2550 v ZDA že žanje številne uspehe in tudi na našem trgu je pričakovati precejšnje zanimanje, saj so čolni v osemmetrskem dolžinskem razredu pri nas zelo priljubljeni.