Terra Nauta 40

Terra Nauta 40

Val 145

Klasika s sodobno tehnologijo

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Zadnje čase dobimo na test zelo malo plovil, katerim bi lahko rekli klasična in so na pogled takšna paša za oči, kot je barka, ki si jo bomo v naslednjih vrsticah natančneje ogledali. Terra nauta zagotovo pride najbližje temu opisu, saj se spogleduje s klasiko prav na vsakem koraku, hkrati pa je opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, izdelana iz najkakovostnejših materialov in izdelana po najsodobnejših metodah ter z najsodobnejšimi orodji.

Oblikovno se Terra Nauta zgleduje po sredozemskih delovnih gucih, na palubi in pod njo pa uporabniku nudi veliko mero bivalnega udobja. Barka je v prvi vrsti namenjena preživljanju dopusta v prijetni sredozemski klimi, o čemer priča velika krmna ploščad (328 x 130 cm), na katero iz prav tako velikega kokpita vodita dve lestvi, vsaka na svoji strani zložljivega hidravličnega mostička, katerega upravljamo z daljinskim upravljalnikom. Hidravlični mostiček je nameščen na sredino zaobljenega krmnega zrcala, z njega pa v kokpit stopimo preko klopi, ki se razteza prek širine krme. Seznam standardne opreme je izjemno dolg, in redko kaj si sploh še lahko zamislimo, da bi si dodatno vgradili na barko. Na njem je med drugim tudi masivna tikovina, s katero je prekrita celotna paluba, od krmne stopnice, do kokpita in premca, ki je popolnoma raven.  Slednjemu bi lahko rekli kar terasa, saj nudi kar 13,5 m2 površine, na katero lahko namestimo blazine v vodila, ki so vgreznjena v palubo, lahko pa tja namestimo mizo in stole in uprizorimo romantično večerjo »na terasi z razgledom« ali priredimo celo zabavo. Prostora je namreč dovolj tudi za ples.

Premec je na vrhu zaobljen, pod dvema pokrovoma pa je veliko prostora za bokobrane in privezne vrvi, pa tudi za sidrno verigo, ki jo električni vitel pospravlja v sidrnik in kakšno privezno vrv je dovolj prostora.

Pri Terra nauti so dokazali, da je lahko tudi delovni guc razkošna jahta, ki bo vsekakor pritegnila številne poglede pravih navtikov, zlasti, ko jih bomo povabili v podpalubje na kozarček. To zagrebško lepotico odlikujejo kakovostna izdelava, vrhunski materiali, dobre plovne lastnosti in prostornost, katere Terra Nauti res ne manjka. Njena posebnost je tudi izjemno bogata standardna oprema, saj je doplačati treba le v primeru, da si želimo hard top in generator, vse drugo pa je standard.