Leader 10

Leader 10

Val 154

Lep in prostoren

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Leader 10 je največji v seriji leaderjev, ki trenutno šteje tri modele, leader 8, 9 in 10. Leaderja 9 in 10 sta si zelo sorodna, osmica pa ima odprt kokpit z nazaj usločenim radarskim lokom.

Leader 10 se ponaša z enakimi elegantnimi linijami, kot devetica, in z linijo oken, ki se razteza vzdolž trupa, z všečno hard top nadgradnjo s sončno streho, prostornim kokpitom in udobnim podpalubjem.

S serijo leader pri Jeanneauju ciljajo na tiste kupce, ki jim serija Cap camarat ne ustreza morda zaradi dolžine, morda zaradi zunajkrmnih motorjev, serija prestige pa je morda še korak previsoko. S tem so zapolnili vrzel z všečno serijo potovalnih čolnov, za katero smo prepričani, da bo v kratkem dobila še kakšnega člana.

Leader 10 je namenjen družinskemu križarjenju in velik poudarek daje udobju tako v kokpitu, kot tudi v prostorih pod palubo.

Kot smo zapisali že uvodoma, je serija leader v prvi vrsti namenjena družinskim počitnicam, katerim je podrejen celotni koncept barke. Vendar ne na račun varnosti ali kakovosti izdelave. Vse je namreč na pričakovani ravni, od katere pri Jeanneauju ne odstopajo pri nobenem izdelku in tudi serija leader sledi hišni filozofiji. Še skok na cenik: leader 10 s parom bencinskih motorjev v osnovi stane 154.100 € + DDV, z močnejšim parom dizelskih motorjev in nekaj dodatne opreme pa se cena hitro približa 200.000 € + DDV.