Kakovosten spanec tudi na plovilu

Kakovosten spanec tudi na plovilu

Meblojogi

Predstavljajte si, da bi na vašem plovilu spali tako kvalitetno ali še bolje kot doma. Nemogoče, boste rekli. Tudi jaz sem mislil podobno, dokler nisem obiskal podjetja, ki se ukvarja z izdelavo ležišč po meri. V njihovih proizvodnih kapacitetah sem se prepričal, kako nastane jogi po meri, primeren za plovila oziroma vsa nestandardna ležišča.

Pri podjetju Meblojogi, ki ima svoje proizvodne kapacitete v Kromberku pri Novi Gorici, vam lahko naredijo ležišče po vaši meri oziroma meri vašega plovila. Za izdelavo jogija potrebujejo le mere vašega dosedanjega ležišča in vaše želje. Če v vašem domu že uporabljate katero od njihovih ležišč, bo odločitev o tem, kateri jogi boste izbrali za svoje plovilo, še za polovico lažja. Če ste s svojim jogijem doma zadovoljni, ni razloga, da ne bi bili s podobnim zadovoljni tudi na svojem plovilu.

Na nekaj vprašanj o modelih in principu prodaje njihovih produktov nam je odgovoril kar direktor Meblojogi gospod Rok Lozej, ki nam je obenem zaupal nekaj skrivnosti dobrega in kvalitetnega spanca.

Predstavite nam podjetje in nam povejte, s čim se v osnovi ukvarjate.

Osnovna dejavnost podjetja Meblo int d. o. o. je proizvodnja vzmetnic in ležišč ter okvirjev z ležišči. Naše področje dela sega v različne segmente; ustvarjamo izdelke za končnega kupca ali določene objekte, kot so denimo hoteli, specializirani pa smo tudi za specialne produkte, kot je na primer segment navtike, pa tudi premične hišice. Iz nekoč masovne proizvodnje smo prešli na višje kakovostne in butične izdelke.

 Kako se je vaše ležišče izpostavilo v široki ponudbi jogijev ali bolje rečeno, kako se je ta generični izraz uveljavil na tržišču prav po imenu vašega izdelka?

V preteklosti smo največ promocije namenili blagovni znamki Jogi, a smo se kasneje prav zaradi zmešnjave med kupci odločili, da bomo utrjevali blagovno znamko Meblojogi. V praksi so prihajali k nam kupci, ki so želeli jogi drugih blagovnih znamk in mislili, da bodo pri nas našli vse ponudnike jogijev. Z odločitvijo in združitvijo dveh blagovnih znamk smo dosegli prepoznavnost in jasno sporočilo, za katero blagovno znamko gre, postavili smo produkte v srednji višji in visoko kakovostni razred ležišč.

Zakaj je spanec tako pomemben in kako lahko z vašimi izdelki pripomorete k temu, da je ta še boljši?

Skozi leta smo zbirali podatke uporabnikov in testiranj ter imeli dostop do najboljših materialov. Tako smo prišli do ugotovitve, da lahko izpolnimo še bolj kompleksne želje kupcev in ponudimo nekaj boljšega kot ostala konkurenca oziroma to storimo vselej nekoliko pred njo. To nam je vseskozi omogočalo, da smo se prilagajali tržišču in bili v koraku s časom in pričakovanji kupcev. Nove materiale in inovacije skušamo cenovno prilagoditi in jih na tak način približati širšemu krogu potrošnikov. Naši izdelki, vsaj upal bi si tako trditi, so v razmerju cena/kvaliteta med boljšimi, če ne že najboljši, če jih primerjamo s tistimi za nekaj 100 evrov ali pa tistimi za 1000 evrov. Nedvomno se poleg s širokim programom visoko kakovostnih ležišč lahko pohvalimo tudi z nekaj več zaupanja s strani potrošnikov in garancijo o kakovosti izdelka. …

Več si lahko preberete v 199. št. revije Val navtika.