Four winns v275

Four winns v275

Val 167

Nekje med športnikom in družinskim čolnom

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Four Winns, As Boats

Če smo se v prejšnji številki razveselili ponovnega zagona malih cuddyjev s kabino, se bomo v naslednjih vrsticah posvetili najnovejšemu in najmanjšemu v seriji potovalnih čolnov, v275. Gre čoln, ki sledi smernicam, ki jih je seriji cruiser začrtal model v305 in še prej v435, zapolnjuje pa vrzel med najmanjšim cruiserjem v265 in modelom v285.

Novinec je bil premierno predstavljen decembra v Parizu in tam požel veliko zanimanja s strani evropskih kupcev, kar ni tako presenetljivo, saj pri načrtovanju plovil Christopher Lavigne posveča veliko pozornosti željam in potrebam evropskega trga tako pri majhnih, kot tudi pri večjih plovilih.

Four winns v275 je posrečen križanec med športnejše naravnanimi cuddyji in družinskimi cruiserji in tako nudi užitke v plovbi tudi živahnejšim lastnikom, katerih družina ne bo prikrajšana za teden ali dva poletnih dogodivščin na morju. Z nekaterimi inovativnimi rešitvami sodijo med najzanimivejše čolne za prosti čas na trgu. Z bogatim naborom motorjev, ki so na voljo, se bo gotovo našla prava izbira za vsakega. Na voljo so namreč bencinski motorji MerCruiser in Volvo Penta, od najšibkejšega z 220,6 kW (300 KM) pa vse do 8,2-litrskega z 280 kW.

Če vam je novi Four winns v275 všeč in morda še ne veste, če bi se zanj odločili ali ne, je pri tehtanju vredno upoštevati tudi prenosljivo doživljenjsko garancijo na trup, česar trenutno ne nudi noben tekmec na našem trgu, pa tudi cena s 65.182 € + DDV še zdaleč ni pretirana.