Yamaha F 115 B

Yamaha F 115 B

Val 190
AVTOR Julijan Višnjevec

Yamaha je na začetku letošnjega leta najavila dva nova modela zunajkrmnih motorjev z oznako F 115 B in F 175. Kar pol leta je minilo od najave novosti do Yamahinega vabila, preko Delta Teama iz Krškega, na testiranja novih motorjev. A se je čakanje izplačalo. Novi motorji so nas pričakali v sicer nič kaj spomladanskem vremenu v zavetju Flevo marine v Lelystadu na Nizozemskem.

Kar osem različnih plovil je bilo opremljenih z novimi zunajkrmnimi Yamahinimi motorji nazivnih moči 115 KM (84,6 kW) in 175 KM (128,7 kW). Različne vrste plovil, ki so jih ponudili Yamahini poslovni partnerji, so dale kar najboljše vtise o tem, za kakšne novosti pri Yamahinih motorjih sploh gre. Novinarji smo imeli na voljo dovolj časa, da smo v sladki vodi za jezom, ki ščiti Nizozemsko pred poplavami, v praktično idealnih pogojih preizkusili plovila in motorje. Med plovili so bili napihljivi čolni iz plastičnih mas in celo enim finske izdelave iz aluminija. Pri natanko odrejenem urniku smo nekateri uspeli preizkusiti prav vse čolne in si tako zagotoviti popolno sliko nad predstavitvijo, ki je zajemala skrbno izbrane prednosti motorjev v povezavi z izbranim plovilom.

Yamaha F 115 B

Med testiranji je bil največji poudarek na novem Yamahinem izdelku z oznako F 115 B, kar pomeni, da je ta naslednik uveljavljenega in preizkušenega modela F 115 A izjemno pomemben v Yamahini ponudbi zunajkrmnih motorjev.

Že po prvih testih so izdelovalci še bolj prepričani, da bo tokratna različica F 115 B še bolj priljubljena od predhodnika, ki je našel svoje lastnike po skorajda vsem svetu in je eden od prvih štiritaktnih modelov, ki si je tako zaslužil legendarni naslov med zunajkrmnimi motorji in priljubljenost med uporabniki. Yamahin svetovni sloves pri izdelavi zunajkrmnih motorjev je bil zgrajen prav na tem modelu, ki vseskozi stremi k inovacijam in razvoju tehnologije. Stereotip o tem, da ni mogoče narediti še boljše, je pri tem motorju zavržen.

Pri Yamahi se je tako letos začelo novo poglavje, kjer so enega od svojih paradnih konjev še bolj tehnološko izpopolnili z zanesljivo vrhunsko tehnologijo. Nove tehnologije in tiste, pripeljane iz večjih motorjev, so pripomogle k pomembnim izboljšavam, med katerimi ima zagotovo največji pomen prav zmanjšanje teže. Rezultat Yamahinih strokovnjakov je zmanjšana teža za kar 13 kilogramov in tako skupna teža zunajkrmnega motorja F 115 B na le borih 173 kilogramov. Kljub zmanjšani teži so inženirji ohranili primat z največjo zmogljivostjo glede na težo v svojem razredu. Kompaktna izvedba je primerna za vse čolne za vodne športe, potovalne različice in ribiške zanesenjake. Prav slednjim bo v pomoč funkcija za kontrolo vrtljajev »Trolling RPM Speed Control«, ki se aktivira s preprostim pritiskom na gumb in nadzoruje natančno kontrolo vrtljajev v koraku po 50 vrtljajev na minuto v razmerju med 600 do 1000 vrtljaji. Funkcija kontrole vrtljajev je pomembna pri vleki vabe, saj sicer težko nastavimo želeno hitrost, od katere je odvisen ulov posamezne vrste ribe. Poleg vseh naprednih tehnologij uporablja F 115 B mrežni digitalni sistem in večfunkcijske inštrumente z novo podobo.

Primerni za široko paleto čolnov

S svojo konfiguracijo s štirimi valji v liniji bo F115 B zadostil potrebam številnih plovil za praktično vse namene. Kompaktna izvedba je primerna za vse čolne za vodne športe, potovalne različice, kakor tudi idealna za menjavo že dotrajanega motorja. Nov agregat F 115 B bo ob zamenjavi tudi starejšemu čolnu »vlil« svežo in linearno moč, učinkovitost in gospodarnost štiritaktnega agregata.

Več si lahko preberete v 190 št. revije Val navtika.

www.yamarin.com