Sea Ray 305

Sea Ray 305

Val 153

Družinski cruiser

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc, Sea Ray

Dolgo je že, odkar smo nazadnje pisali o kakšnem Sea Rayu, zato smo hitro zgrabili priložnost in se odpeljali v Pulj, kjer smo lahko zapluli z novincem te legendarne ameriške ladjedelnice. S sea rayem 305 smo se prvič srečali pred natanko enim letom, in sicer na sejmu v Genovi, a takrat je bil predstavljen na suhem.

Poznavalci te znamke bodo čoln zlahka prepoznali, čeprav je nova serija bila deležna nekaterih lepotnih popravkov in sprememb, a je kljub temu nedvomno Sea Ray in to kaže v vseh pogledih.

Najznačilnejši element je naprej usločen radarski lok, kakršnega smo prvič videli pri sundancerju 290 sda pred skoraj dvajsetimi leti, s to razliko, da je sedaj na vrhu razširjen, možnost pa imamo naročiti tudi pravcati hard top s povišanim vetrobranskim steklom, ki sega vse do nadgradnje.

Nova elementa sta bočni okni na strani palube, ki sta prav tako usločeni rahlo naprej, dodatni pa sta tudi strešni okni na palubi, ki ju sicer ne moremo odpreti, njuna funkcija pa je dovajati več dnevne svetlobe v salon in temu namenu zelo dobro služita.

Čoln je vsekakor namenjen manjši družini ali paru, ki se rad hitro premika z ene na drugo lokacijo, hkrati pa ne mara peljati s seboj velike hiše na vodi, a vseeno želi imeti določeno raven udobja. Primeren je tako za dnevne izlete, kot tudi za nekajtedenski oddih. Sea Ray tudi pri kakovosti ni razočaral, saj še vedno drži kakovost, ki je bila dolga leta vzor vsem ameriškim izdelovalcem plovil.