Arimar 590 de luxe

Arimar 590 de luxe

Val 154

x-Cellence

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Arimar je na trgu prisoten že dobrih 20 let, njihove prodajne uspešnice so predvsem samonapihljivi splavi, oprema za reševanje na morju in zadnjih 15 let tudi gumenjaki s poliestrskim in napihljivim dnom. So nosilci znaka za kakovost EN ISO 9001 in eden največjih italijanskih izdelovalcev gumenjakov.

Paleta je kar široka. Če začnemo z manjšimi, so tukaj modeli TENDER dolžin od 185 do 400 centimetrov z roll-napihljivim in daljšim s poliestrskim dnom. Nadaljuje se s serijo XCELLENCE dolžin od 520 do 730 centimetrov. K slednjim sodi tudi dolg seznam osnovne in dodatne opreme za preživljanje prijetnih trenutkov na vodi. Serija SCUBA zajema modele od 430 do 760 centimetrov, namenjeni so pa predvsem potapljačem, ribolovcem in delavcem na morju. Serija YACHT TENDER je gnana z jet pogoni, dolžin od 300 do 440 centimetrov.

Tudi po tem preizkusu sem se prepričal, da premalo poznamo in cenimo Arimarjeve gumenjake. Zelo solidna končna izdelava, dobre plovne lastnosti, veliko prostora na premčnem delu in v sami notranjosti čolna so podatki, ki lahko premaknejo tehtnico na stran Arimarja. Največji adut se, kot po navadi, skriva v rokavu. V tem primeru na ceniku zastopnika. Ob nakupu čolna se boste morali pri podjetju Vrtinc d. o. o. oglasiti z vozilom in vlečno kljuko, natočiti gorivo v čoln in se odpeljati morskim dogodivščinam naproti. Ne bo vam potrebno razmišljati o obvezni in dodatni opremi, vključno z vrvmi, bokobrani, pokrivali motorjem in prikolico. To pa danes, ko se spopadamo z mankom časa, zelo veliko pomeni. Če pa vas zamika samo dnevna avantura s takšnim plovilom, ga je mogoče pri njih tudi najeti.