Majesty 56

Majesty 56

Val 133

Veličanstvo z Bližnjega vzhoda

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Srednjevzhodne države v glavnem poznamo kot države, kjer mnogi lastniki zasedajo vrh lestvice največjih jaht na svetu. Prva in največja jahta je iz Dubaja, takoj za njo deviško novi Al Said omanskega sultana, sledita mu legendarni Prince Abdul Aziz in Al Salamah iz Savdske Arabije. Izdelava manjših plovil za zabavo na Bližnjem vzhodu je bila v Evropi dokaj neznana. A današnji gospodarski časi pri prodaji plovil in tehnične zmožnosti industrije omogočajo prav to.

Družba Gulf Craft s sedežem v Združenih arabskih emiratih je bila ustanovljena pred 26 leti in velja za največjo izdelovalko motornih jaht za zabavo na Bližnjem vzhodu. Letno izdelajo okoli 800 plovil, od katerih gre kar 70 odstotkov v tujino. Pod svojo streho združujejo tri blagovne znamke. Največja in najbolj priljubljena je Majesty, sledita ji Oryx in Silvercraft. Majesty izdeluje devet modelov motornih jaht, od 44 čevljev (13,41 metra) do 130 čevljev (39,62 metra). V seriji Oryx sta liniji open z dvema modeloma in v seriji fly tudi z dvema modeloma. V družini Silvercraft pa sta dve veji, in sicer sport cruise in sport fishing – v prvi je pet, v drugi pa šest modelov. Vseh modelov skupaj je 24, kar je zelo zavidljiva številka in daje slutiti resen pristop in dolgoročno razmišljanje lastnikov. V družini majesty je model 56 tretji od spodaj, a s pridevnikom najbolj priljubljen in prodajan model te hiše. In prav majesty 56 smo preizkusili v domačih vodah izolskega akvatorija.

Majesty 56 je napravil zelo dober vtis, sploh, ker znamke nismo še nikoli preizkusili. Prepričal sem se o dobri izdelavi, zelo profesionalni izbiri opreme, kot so motorji generatorji in klimatska naprava. Vso to veličastnost pa lahko uživate, če boste zanjo pripravili nekaj več kot 1.220.000 $.