Joker Boat Clubman 28 – zareže kot v »puter«

Joker Boat Clubman 28 – zareže kot v »puter«

Val 240

Salon plovil v Genovi še vedno velja za največji in najprestižnejši navtični dogodek v Italiji, na katerem so zadnja leta vse bolj prisotni gumenjaki. Jeseni 2018 so si štirje predstavniki podjetja Vrtinci Navtika zanj rezervirali 3 dni in poleg enomotornih testirali vsaj 10 dvomotornih gumic. Srečo so imeli z vremenom, saj so močni sunki vetra precej razburkali morje, divji tovarniški vozniki pa so svoje bolide po Genovskem zalivu tiščali prek 40, občasno tudi prek 50 vozlov, medtem ko je ekipa Vrtinc Navtike z vsemi čutili pridno analizirala in zbirala podatke.
Razlike med čolni so na oko zanemarljive, v resnici pa se pokažejo kot zelo velike. Kakšna je kakovost izdelave in materialov, kakšne so rešitve, ergonomija, kako pluje, koliko troši, ali rožlja in ropota? Tam dobijo večino odgovorov na vsa ta vprašanja in ta šov je za njih eden bolj pomembnih dogodkov leta.
Za gumenjak Genove 2018 so izbrali Joker Boat Clubman 28. Ta čoln ni bil ne najdaljši, niti najlepši, ampak neverjetno drugačen. Tukaj je nekaj razlogov za to drugačnost: vsaka podrobnost je narejena tako premišljeno in uporabno, pozicija za volanom je odlična, ogromno je ležalnih površin, suhih predalov in udobja. CB28 je eden redkih, če ne edini, ki pri tej dolžini lahko nosi agregate s 600 konji (2 x 300) in ponuja hitrosti krepko nad 50 vozlov. Z lahkoto se ga prevaža na avtomobilski prikolici, vleče z osebnim avtomobilom in v vodo spušča ter iz nje dviguje z vitlom.
Plovba z njim je poglavje zase. Tovarna je z dizajnom trupov nove generacije našla točno to, kar uporabnik potrebuje. Čoln v vsak val neslišno zareže, pluje neverjetno mehko in ponuja izjemen balans.  Sicer pa CB28 lahko preizkusite tudi sami: če vas zanima nakup, se lahko dogovorite za test in predstavitev. Lahko ga tudi najamete in z njim preživite nekaj dni.
Vrtinc Navtika vam v sezoni 2019 nudi:

Joker Boat Clubman 28 + Mercury 250 Verado V8 twin (500 KS) in Joker Boat Clubman 28 + Mercury 200 V6 twin (400 KS)

Prevzem čolna je mogoč med Puljem in Korčulo. Za več informacij pokličite 041 699 325 ali pišite na vrtinc.navtika@gmail.com.