Izšla je poletna Val navtika EXCLUSIVE!

Izšla je poletna Val navtika EXCLUSIVE!

Poletje je resda kratko, a spet ne tako kratko, da se v njem ne bi našel čas za branje. V ta namen smo za vse navtike in ljubitelje morja v uredništvu Val navtike tudi to poletje izdali posebno ekskluzivno izdajo naše revije Val navtika, Val navtiko EXCLUSIVE. Tudi tokrat prinaša navtične poslastice, kot so 51-metrska superjahta Irisha, kateri dajejo poseben pečat ukrivljene steklene površine in privzdignjeno krmarsko mesto.
»Ustvarite mi nekaj, kar bi vozil Batman!« je dejal svetovno znani modni oblikovalec Roberto Cavalli, ko se je naveličal 41-metrskega Baglietta RC in snoval načrte za novo jahto. Rodila se je M/Y Freedom, pri kateri veliko povedo karakteristike, še več pa slike … Oboje v tokratnem EXCLUSIVU.  V njem boste bralci našli tudi plovilo Aquila 44, ki je namenjena vsem ljubiteljem katamaronov. Za navdušence plovil brez jader je tu Brabus shadow 500 black-ops – Axopar 1/28. Že dolg naziv da vedeti, da s »cafe racerjem« nikoli ni dolgčas, ne na vodi, ne na sidru.
Pogled smo podrobneje usmerili še pod jadra nove različice Grand Soleil 48, malo manj kot 15-metrske lepotice, ki prihaja iz italijanske ladjedelnice Cantiere del Pardo. H takšni morski krasotici seveda sodi ustrezen italijanski cestni lepotec – morda prvi Ferrarijev priključni hibrid, ki je dirkaško hrupen in električno neslišen, s ptičje perspektive pa ga je mogoče občudovati tudi v poletni izdaji Val navtike EXCLUSIVE?

Dva intervjuvanca imamo tokrat – Mojmir Marko Šiftar, slovenski najboljši mladi kuharski talent, nas s svojo mladostno energijo in entuziazmom popelje v kulinarične višave, Zlata Zavašnik z zrelo modrostjo v  modne vode.

In na katere destinacije vas vabimo letos?
Za vse ljubitelje Sredozemlja je tu Luštica Bay, pa tudi restavracija Fešta na Žutu ter stara dama Opatija. Borut Furlan s svojimi neprekosljivi fotografijami vabi v podvodje otočja Socorro. V globine se lahko potopite z uro na zapestju, a le, če je tista prava. Katere so tiste, s  katerimi se lahko odpravite na vsako poletno dogodivščino in se ob tem vživite v čase legendarnih raziskovalcev morskih prostranstev, pa v poletni izdaji Val navtike EXSCLUSIVE. Čas resda teče hitro, ob pogledu na prave navtične ure pa se tudi ustavi. Izberite pravo in naj bo poletje z njo čim daljše!

Mirno branje Val navtike EXSCLUSIVE in mirno plovbo!

Uredništvo Val navtike