Intersport Pokal Val navtika

Intersport Pokal Val navtika

AVTOR Barbara Verhovec
FOTO Julijan Višnjevec

Generali nova državna prvakinja po sistemu ORC

Zadnji vikend v avgustu je že tradicionalno, letos 15. zapored, rezerviran za navtični dogodek Intersport Pokal Val navtika, ki združi vse nas, ki radi stojimo pod jadri in se podružimo z ljubitelji iste aktivnosti.

Udeležba je bila letos žal, tako kot tudi na ostalih regatah, ki štejejo za Pokal Slovenije, okrnjena, verjetno tudi zaradi strogih odlokov o pogojih za izvajanje športne vadbe za registrirane športnike in organizacijo športnih tekmovanj glede covida-19.

V uredništvu revije Val navtika si sicer že od samega nastanka Pokala prizadevamo popularizirati jadranje v Sloveniji, da na našem majhnem kosu morja združimo jadralce. Vendar pa je pri tem še kako pomembna podpora naših pokroviteljev, ki na tak ali drugačen način pripomorejo k temu, da je tak dogodek izvedljiv. V veselje nam je, da se nam je letos pridružilo tudi podjetje Intersport, po katerem je bil sam dogodek tudi poimenovan. Veter nam je pri izvedbi na regatnem polju postregel z dvema odličnima jadralnima dnevoma; prvi dan v obliki palice, drugi dan pa je bila odločena smer jadranja navigacijske preizkušnje v smeri Izola – Koper – Izola oceanografska boja Piran in nazaj s ciljem v Izoli…

Več si lahko preberete v septembrski izdaji revije Val navtika, št. 259.