Intervju: Breda Šprajcar

Intervju: Breda Šprajcar

Val 259
AVTOR Lana Mihelčič
FOTO Arhiv Brede Šprajcar in Policia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Občutek svobode, ki ga imaš, ko jadraš po zraku ali na jadrnici, je naravnost čaroben.‘

Zelo verjetno je, da ste o Bredi Šprajcar že kaj prebrali ali jo v slovenskih medijih kako drugače zasledili. V Sloveniji namreč lahko poklicne pilotke helikopterja preštejemo na prste ene roke, zaradi česar je Breda za medije vedno zanimiva.

Z Bredo sva prijateljici že skoraj 15 let, odkar sva se prvič srečali na surf kampu v Franciji in delili bolj ali manj divje valove Atlantika. Tako vem, da ni samo vražja pilotka, pač pa tudi navdušena suparka, deskarka in jadralka, ki jo boste v prostem času težko našli drugje kot pa na ali v vodi. Ob čokoladnem sladoledu, ki si ga tradicionalno privoščiva, kadar se srečava, sva se tokrat pogovarjali o njeni ljubezni do vode in vetra ter o tem, kako se letalstvo in navtika dopolnjujeta.

Breda, zdi se, da ne znaš biti pri miru. Kaj torej največkrat počneš v prostem času in kako najraje preživljaš dneve, ko nisi v službi in za krmilom helikopterja?
Res je, zelo rada se ukvarjam s športom. Fizična in psihična pripravljenost, do katerih ti pomaga tudi šport, je za nas letalce zelo pomembna. Kadar imam časa bolj malo, si nadenem športne copate in grem teč v najbližji gozd. Drugače pa je trenutno moj daleč najljubši (in hkrati hitro dostopen) šport supanje (veslanje z desko), v katerega sem se zadnja leta čisto zaljubila…

Več o zanimivem intervjuju si lahko preberete v septembrski izdaji revije Val navtika, št. 259.