Hovercraft d.o.o.

Hovercraft d.o.o.

Val 200

Že nekaj let sledim napihljivim produktom različnih oblik in namenov. Tako sem se odločil, da ugotovim, od kod prihajajo izdelki in komu so namenjeni. Napihljiva ploščad bi bila v poletnih dneh lahko idealna plaža za moje plovilo, ki nima krmne ploščadi in prostora za sončenje ter morske radosti. Ne preveč dolga pot iz Ljubljane do Kamnika me je pripeljala do Blaža Stepišnika, direktorja podjetja Hovercraft in idejnega očeta večine napihljivih izdelkov.

VN: Bi nam lahko predstavili podjetje Hovercraft in povedali, s čim se pravzaprav ukvarjate?
…Ugotovil sem, da se da izjemno hitro izdelati kar koli napihljivega, s tem pa sem ustregel svoji »modelarski« duši. Odločil sem se, da začnem z lastno produkcijo napihljivih reklamnih produktov, po katerih je podjetje Hovercraft d. o. o. še vedno najbolj prepoznavno v Sloveniji. …

VN: Vaši izdelki ne prihajajo le s področja navtike, temveč so to tudi reševalni pripomočki?
BS: Takoj mi je bilo jasno, da lahko dvostenski material uporabimo še za marsikaj drugega, ne samo za gimnastične blazine ali napihljive platforme za navtiko. Ideje so prehitevale ena drugo, postali smo izrazito razvojno podjetje, v razvoj vlagamo vsa razpoložljiva sredstva (dobiček, lastna sredstva, sredstva prijateljev), saj le tako uspemo rasti precej hitreje kot le organsko. Kot laboratorij za nove materiale in produkte sodelujemo s svetovno priznanimi proizvajalci dvostenskega blaga (Orca, Heytex, Scantarp), ti pa nas povezujejo s potencialnimi strankami, ki potrebujejo odgovore na specifične situacije.
Preko proizvajalcev materialov, tujih partnerjev in predstavitev na strokovnih sejmih smo dosegli, da se uvrščamo v sam vrh svetovne produkcije tehnično zahtevnih izdelkov iz dvostenskega blaga iz PVC ali CSM (sintetična guma, hipalon).
Decembra lani so nam na London-Expu navdušeni organizatorji sejma protipoplavne zaščite brezplačno dodelili dodatnih 100 m2 prostora na samem vhodu, in sicer v vrednosti 80.000 funtov. Razstavili smo napihljivo blazino za reševanje v primeru poplav, na katero smo zapeljali kar lastno vozilo, s katerim smo prišli na sejem. Poleg tega so bili navdušeni nad protipoplavnim čepom, samo za British Telekom naj bi izdelali 2.000 kosov. Pokazali smo tudi napihljiva nosila za ponesrečence z dodatnimi tubusi, ki omogočajo bistveno lažje reševanje iz vode kot s čolna. Vse naštete novitete so naše inovacije!

VN: Kako poteka naročilo napihljive ploščadi po meri? Ali obstajajo standardni modeli za motorna plovila in jadrnice?
BS: Načeloma proizvajamo v serijah, saj je butična proizvodnja zelo draga, privoščijo si jo lahko le posamezniki. Ugotovili smo, da v tujini ne dosegamo niti cen, ki jih sicer iztržimo za OEM (original equipment manufacturer) proizvodnjo za tuje partnerje. Sicer najbolj tipična velikost za napihljivo ploščad je 300x150x20 cm.

Po navadi gre za dva segmenta: luksuz in vzdrževanje. Če želite platformo, na kateri boste predvsem uživali in nanjo privezovali reaktivce in podobna plovila, potem je platforma opremljena z dodatno mehko zgornjo plastjo, lahko pa tudi z zelo trpežno pralno »brisačo«, s senčnikom, z ležalniki, z lestvijo, z bitvami za različne kombinacije povezovanja blazin idr.

Platforme za vzdrževanje so predvsem zelo uporabne, enostavne in trpežne. Na plovilo so pritrjene s sistemom »priseskov«, stabilizacijski sitem pa omogoča precej bolj enostavno vzdrževanje plovila kot z gumenjaka. Najbolje se pri tem izkaže popolnoma ravna pohodna površina.

VN: Pred leti ste na največjo svetovno razstavo opreme METS pripeljali t. i. By Buddy. Že na sejmu je požel veliko zanimanja med strokovno javnostjo in številnimi obiskovalci. Za kaj pravzaprav gre?

BS: By Buddy smo kot idejo predstavili na METS 2013. V trenutku smo pridobili toliko naročil za druge produkte, da smo ta projekt morali odložiti. Načrt je bil razviti napihljivo plovilo podobnih lastnosti, kot jih ima vodni skuter. Zaradi enostavnosti in lahkosti konstrukcije je to neprimerno bolj lahko, varčno in dostopno plovilo. …

Več si lahko preberete v jubilejni, 200. št. revije Val navtika.