Four Winns 310 horizon

Four Winns 310 horizon

Val 142

Razkošni bowrider

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Ameriški čolni ladjedelnice Four Winns poznamo predvsem po potovalnih gliserjih serije vista, ki so pri nas najbolj priljubljeni modeli gliserjev do 11 metrov dolžine. Tokrat si bomo podrobnejše ogledali model h310.

Gre za čoln tipa bowrider, kar pomeni odprt premec. Tovrstnih čolnov smo vajeni predvsem do dolžine 7 metrov, h310 pa meri nekaj manj kot 10 metrov. Na tej dolžini tudi bowrider postane zelo udoben, saj imajo konstruktorji s tako veliko prostornino precej manevrskega prostora.

Tudi h310 se ponaša s potezami in linijami, značilnimi za vse predstavnike ladjedelnice Four Winns, razen najnovejše serije sl in modela v408, ki so plod sodelovanja ladjedelnice z novim arhitektom.

Poleg značilnih linij čoln zaznamujejo tudi poslikave oziroma barvne kombinacije, ki čolne Four Winns ločujejo od tekmecev. Posebnost tega čolna pa je tudi tako imenovani wake tower ali naprej usločeni lok iz nerjavne konstrukcije, na katerega je pritrjen bimini, nanj pa lahko namestimo še nosilce za smuči oziroma wakeboarde in celo vodoodporne zvočnike.