Betina 700

Betina 700

Val 163

Dalmatinka

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Med našim spomladanskim obiskom Dalmacije smo imeli priložnost testirati tudi betino 700. Bralci ste si jo imeli priložnost ogledati in tudi zapluti z njo na pravkar minulem izolskem sejmu, na razstavnem prostoru podjetja Expo Comm.

Gre za barčico, ki jo zlahka uvrstimo med hrvaške sovrstnice, saj z linijami ne skriva svojih dalmatinskih korenin. Ogledal sem si majhno izdelavo v Solinu in videl tudi nedokončane primerke, kjer je bilo videti, da ne varčujejo preveč s plastmi smole in tkanine, tako da lahko zapišem, da so barke zgrajene trdno. Malce več kritike bi lahko šlo na račun podvodnega dela trupa, ki bi predvsem na prvih dveh metrih lahko bil malce ostrejši, saj bi s tem mehkeje plul v ostrih burjinih valovih. Kljub temu je plovba varna in z njo bi si upal podati v precej zahtevno morje, vsaj v večino, kar doživimo tu na Jadranu.

Če iščete barčico, ki bi jo uporabljali delno za družinski oddih, delno za ribolov, bi radi imeli varno majhno polizpodrivno barko, je betina 700 vsekakor v igri. Z najšibkejšim motorjem je zanjo treba odšteti 43.000 € + DDV, kar glede na bogat seznam serijske opreme ni veliko.