Riviera 3600 ips sport yacht

Riviera 3600 ips sport yacht

Val 143

Prvič pri nas

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski in Uroš Gabrijelčič

Avstralski izdelovalci plovil za zabavo so pri nas malo znani in premiera nove riviere 3600 sport yacht je prva lastovka celine, imenovane terra australis incognita. Z zelo priljubljenim Volvo Penta pogonom IPS ponuja zanimivo notranjo ureditev, odlično plovbo, ki smo jo tudi preizkusili v zelo slabem morju, in ima privlačno ceno.

Avstralija je celina z mnogimi posebnostmi, ki so zelo značilne za to okolje. Poleg kar 25.760 kilometrov morske obale, obdane z enim najbolj nevarnih morij na svetu, se ponašajo še z lastnostmi, kot država z veliko ladjedelniško industrijo hitrih in velikih katamaranov na svetu. Njihov Austral velja za najbolj uglednega izdelovalca hitrih ladij za prevoz potnikov in avtomobilov. Tudi naš Prince of Venice je bil izdelan v Avstraliji. Avstralija premore tudi nekaj magičnih imen v navtični industriji. Jon Bannenberg je arhitekt, ki je začel svojo kariero v Avstraliji, nadaljeval v Veliki Britaniji in postal najbolj znan oblikovalec modernih megajaht. Imena kot carintihia VI, nabila, limitless in 134-metrski rising sun (največja zasebna jahta na svetu – letos je bila zasidrana v Piranskem zalivu) sodijo v učbenike modernega oblikovanja. Današnji arhitekti, kot Andrew Winch, Terence Disdale, Donald Starkey in Tim Heywood, so vsi po vrsti njegovi učenci.

Riviera 3600 sport yacht je moderna motorna jahta s priljubljenim pogonskim sistemom IPS, z zanimivo notranjostjo, odličnimi plovnimi lastnostmi in vabljivo ceno. Če bi jo kupil, bi izbral champagne zunanjo barvo in užival s šampanjcem v roki.