Opera 60

Opera 60

Val 143

Megagumenjak

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Skoraj leto dni je minilo od salona v Genovi, kjer je veliko pogledov pritegnil megagumenjak z zanimivim imenom »OPERA«. Z ekskluzivno serijo je odgovoren oblikovalec in testni voznik superhitrih avtomobilov Camillo Franco Bandino, ki je tudi ustanovitelj podjetja Cantieri Opera iz Salerna na Siciliji. Lani so predstavili model z oznako 53, za letos pa napovedujejo model 78. Model 60, ki smo ga tokrat spoznali, pa je nekje v sredini njihove ponudbe. Čoln je v Slovenijo prispel kot spremljevalni čoln regate RC44 in podjetja Jonathan Yachting iz Portoroža.

Zunanjost

Oblikovno gre za ultramoderen čoln zelo visokih bokov s premišljenimi podrobnostmi in poudarkom na kar največjem izkoristku prostora. Kar je najpomembnejše, je, da štirje odrasli in še par otrok lahko udobno prespijo v dveh prostornih kabinah, ki pokrivata celotno podpalubje s stojno višino 200 centimetrov. Največji del krme nam nudi široko ležalno površino za poležavanje na soncu, pred katerim nas bo zaščitila zaščitna ponjava, pritrjena na stranske polkrožne nosilce naprej obrnjenega masivnega varnostnega loka in je očem skrita, ko je ne potrebujemo. Celoten mehanizem s ponjavo je skrit v notranjosti loka, prečke pa levo in desno ob boku. Oblazinjeno sedišče v prvem nivoju je razdeljeno na tri vzdolžne dele, izdelane iz kakovostnega rdečega usnja. Drugi nivo je polkrožne oblike s sediščem in z dvema mizicama, ki se elegantno skrijeta v pohodni del s pomočjo elektromotorja. V smeri proti krmarjevemu prostoru je sredinsko postavljen velik ergonomsko oblikovan kuhinjski del. Opremljen je s 150-litrskim hladilnikom z zamrzovalnim delom, mešalno armaturo s toplo in hladno vodo ter enojnim kuhalnikom iz steklokeramike. To je novost, saj se na ta način izognemo dodatnemu prostoru za plinsko jeklenko. Levo in desno je nekaj odlagalnih površin in predalčkov.

Glede na to, da gre tukaj že za jahto, ki je moderna in predvsem zelo vpadljiva, je ne bi mogel priporočiti navadnemu smrtniku, ker je že cena, ki se giblje okoli 500.000 €, nedostopna za marsikoga. Odlično oblikovanje, uporabljeni najmodernejši materiali, vsa oprema in upadljivost so aduti, ki bodo kakšnega mladega uspešnega poslovneža le odvrnili od nakupa povprečne motorne jahte brez dodanih tubusov. S takšnim čolnom bo povlekel nase ogromno zavistnih pogledov.