Izšla je majska števila Vala!

Izšla je majska števila Vala!

Val 189

Čez leto se v Sloveniji odvija vrsta zanimivih navtičnih dogodkov, toda le eden izmed njih je tisti, ki je vsako leto znova v spomladanskem delu deležen nestrpnih pričakovanj naših morjeplovcev – Internautica.

V tokratni sejemski številki premierno objavljano test zastavonoše med greenlini – greenline 48 fly, ki je s sončno palubo navdušil prve kupce in našega novinarja. Nova jadrnica oceanis 38 pa bo razvajala kupce z notranjo razporeditvijo, ki so jo francoski arhitekti poimenovali kar »daysailer«, »weekender« in »crusier«.

Poleg testov plovil in razglasitve zmagovalk za Valovo plovilo leta smo se v tokratni številki pogovarjali še s športnim psihologom dr. Matejem Tušakom. S podvodnim fotografom Andrejem Vojetom smo raziskovali otoke in lepote indonezijskega morja, z Jasno Tuta pa smo opravili še zadnje priprave pred odhodom na njeno najdaljšo morsko preizkušnjo – prečenje Tihega oceana. Na prvo jadransko ruto smo se podali iz slovenskega Primorja; s plovilom smo objadrali italijanski Gradež in si z morske strani ogledali čarobne Benetke. Pred plovno sezono bomo osvežili tehnike sidranja in podrobnejše spoznali tehnike supanja. Mitja Margon, jadralec v »slovenskem« timu Nika na RC44, nam je podrobnejše poročal o njihovi najboljši uvrstitvi doslej. Ne zamudite majske številke, saj skriva pestro vsebino, ne pozabite pa obiskati tudi navtičnega sejma Internautica, saj vas na Valovem razstavnem prostoru čaka lepo presenečenje.