Intesa Sanpaolo Bank s prenovljeno poslovalnico v Ljubljani nadaljuje z udejanjanjem novega modela poslovanja s strankami

Intesa Sanpaolo Bank s prenovljeno poslovalnico v Ljubljani nadaljuje z udejanjanjem novega modela poslovanja s strankami

  • Intesa Sanpaolo Bank danes v Ljubljani uradno odpira prenovljeno poslovalnico na atraktivni lokaciji na Slovenski cesti.
  • Največja poslovalnica Intese Sanpaolo Bank v Ljubljani je zasnovana kot odprt, svetel, elegantno osvežen ambientalni slog, s spoštovanjem do spomeniško zaščitene stavbe, v kateri se nahaja.
  • Intesa Sanpaolo Bank s prenovljeno poslovalnico želi bančni prostor približati komitentom, ki potrebujejo bančni nasvet in partnersko podporo tako pri vsakodnevnih odločitvah kot pri večjih osebnih in poslovnih finančnih izzivih.

 

Ljubljana, 6. oktober 2022 – Pri Intesi Sanpaolo Bank so se v okviru enega temeljnih stebrov njihove poslovne strategije odločili za prenovo poslovnega modela poslovalnic. Jozef Kausich, predsednik uprave Intese Sanpaolo Bank, je pojasnil: »Ne gre zgolj za prenovo vizualne podobe, kot smo jo bili vajeni v preteklih letih, temveč tudi za prenovo načina dela in poslovanja v naših poslovalnicah. Bančna poslovalnica postaja vedno bolj pomembna pri vzpostavljanju kakovostnega stika s stranko, predvsem ko gre za zahtevnejše finančne storitve, kot so denimo sklenitev stanovanjskega kredita, naložbo v vzajemne sklade ali oblikovanje osebnega načrta zavarovanj. V tem smislu je nezamenljiva in uspešno dopolnjuje vlogo digitalnih načinov poslovanja. Z odprtjem tako zasnovane poslovalnice v centru prestolnice dejansko še bolj utrjujemo položaj sodobne in inovativne banke.«

Sodoben poslovni prostor se lahko iz neosebnega ambienta, v katerem potekajo le najnujnejši, hitri opravki, z dobro zasnovo prelevi v stimulativno, dinamično okolje za nove priložnosti, poslovne ideje in srečanja tako podjetnikov, ki udejanjajo nove poslovne priložnosti, kot tudi družin, različnih strokovnjakov in mladih, ki se odločajo za študijsko in poklicno pot. Intesa Sanpaolo Bank z novim konceptom interierja poslovalnice na Slovenski cesti v Ljubljani sledi sodobnim smernicam, predvsem pa potrebam svojih strank. Postavitev nove poslovalnice je bila zasnovana kot modularni prostor tudi za organizacijo dogodkov in gostitev kulturnih prireditev.

Prenovljeni ambient bančne poslovalnice uvede jasna vstopna točka – recepcija, ki je namenjena dobrodošlici in prvim hitrim informacijam. Od tu se stranka usmeri naprej proti drugim delom poslovalnice, nekateri so odprti, skupni, namenjeni tudi druženju, drugi pa bolj zaprti in ponujajo potrebno mero zasebnosti. Odprti del poslovalnice tako deluje kot velika dnevna soba z udobnimi fotelji in zofami, s knjižno polico, ki ponuja možnost za branje ter ambientalno glasbo, ki ustvarja prijetno vzdušje. Velika miza, ki je osrednji element poslovalnice, je namenjena tako neformalnemu medsebojnemu druženju strank kot tudi sproščenemu pogovoru med bančnim strokovnjakom in stranko. Opremljena je s priključki za polnjenje telefona in računalnika ter strankam ponuja brezplačno uporabo interneta. Vse je podrejeno ustvarjanju pristnega in kakovostnega odnosa s strankami.

Nova pridobitev poslovalnice je tudi sodoben bankomat z depozitno enoto, kjer  lahko stranke poleg dvigov opravljajo tudi pologe gotovine.

Mojca Kovač, članica uprave za področje poslovne mreže Intese Sanpaolo Bank, je pojasnila: »Vse izhaja iz tega, da se mora banka prilagajati dragocenemu času stranke in skrbeti za zaupanja vredne odnose v živo, obenem pa skrbeti za učinkovitost svojega poslovanja.«

V Intesi Sanpaolo Bank verjamejo, da ima to vpliv na spreminjanje podobe in prostorske razporeditve poslovalnic, na opremo in tudi vlogo osebja. »Bančna poslovalnica postaja prostor, v katerem se lahko resnično posvetimo stranki, medtem ko rutinska bančna opravila stranka opravi mimogrede sama. S strankami želimo razvijati odnos na način, ki je povsem združljiv z digitalnim bančništvom« je še dodala Kovačeva.

Slovesno odprtje poslovalnice Slovenska bo popestrilo celodnevno dogajanje pred poslovalnico, z uličnim gledališčem Ana Monro in foto stojnico, nagradno igro za električno kolo ter posebnimi ugodnostmi za nove stranke. Za vse udeležence in mimoidoče v bližini poslovalnice pripravljajo tudi veliki koncert presenečenja glasbene skupine MRFY.

###

O Intesi Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank je del mednarodne bančne skupine Intesa Sanpaolo, ki spada med vodilne bančne skupine v Evropi. Skupaj z večinsko lastnico, Privredno banko Zagreb, tvori pomembno vozlišče znanj in naprednih bančnih storitev v regiji. Je ena od digitalno najnaprednejših bank v Sloveniji, saj je narekovala zgodnji razvoj kartičnega in mobilnega plačevanja, kot tudi digitalnega bančništva v Sloveniji nasploh. Z osebnim pristopom in prilagodljivimi storitvami banka uživa zaupanje širokega kroga zasebnih in poslovnih uporabnikov, od samostojnih podjetnikov do velikih podjetij.

 Intesa Sanpaolo Bank sodi tudi med vodilne slovenske banke na področju kreditiranja podjetij. Z naprednimi storitvami in močnimi povezavami iz tujine, ki jih zagotavlja krovna skupina Intesa Sanpaolo, zagotavlja učinkovito podporo slovenskim izvoznim podjetjem. V odgovor na hitro spreminjajoče se poslovno okolje v zadnjem desetletju je banka začrtala novo poslovno strategijo, ki skupaj s transformacijo poslovnih procesov in organizacijske kulture zagotavlja trdnejšo podlago za komercialno prenovo in poslovno rast v vseh slovenskih regijah. Pomemben mejnik preobrazbe je bilo odprtje novega poslovnega središča v Ljubljani, s katerim banka v centru slovenskega gospodarstva utrjuje svojo prepoznavnost in položaj.

Banka deluje v skladu s cilji in vrednotami, opredeljenimi v njenem Etičnem kodeksu. Kot gospodarska družba se zaveda, da njeno delovanje presega zgolj zadovoljevanje finančnih potreb posameznikov, temveč ima pomemben vpliv tudi na širšo družbo. Z doslednim spoštovanjem zapisanih načel zvišuje skladnost delovanja ter krepi zaupanje pri komitentih, zaposlenih in v širšem lokalnem okolju. Zaposlene tudi spodbuja k sodelovanju in odgovornemu ravnanju, jih usposablja za uspešno opravljanje zadolžitev in jih usmerja k pridobivanju dodatnih znanj. 

O skupini Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo je vodilna italijanska bančna skupina z močno mednarodno prisotnostjo, ki služi družinam, podjetjem in realnemu gospodarstvu. Zaradi svojega posebnega poslovnega modela je Intesa Sanpaolo vodilna bančna skupina v Evropi na področju upravljanja premoženja, zavarovanj in svetovanja, hkrati pa se močno osredotoča na digitalno poslovanje in finančne tehnologije. Ta učinkovita in odporna bančna skupina izkorišča prednosti lastnih ponudnikov produktov na področju upravljanja premoženja in zavarovanj. Skupina bo v okviru svoje trdne zaveze na področju ESG zagotovila 115 milijard EUR posojil, ki so namenjena skupnostim in uresničevanju zelenega prehoda. Poleg tega bo do leta 2025 prispevala 500 milijonov EUR pomoči potrebnim, zato je Intesa Sanpaolo ena izmed vodilnih svetovnih bančnih skupin na področju družbene odgovornosti. Skupina se je zavezala, da bo do leta 2030 dosegla ničelne neto emisije za lastno poslovanje, do leta 2050 pa za svoje posojilne in naložbene portfelje. Kot predan mecen italijanske kulture je Intesa Sanpaolo ustvarila lastno mrežo muzejev, imenovano Gallerie d’Italia, v okviru katere razstavlja umetniško dediščino banke in gosti druge prestižne kulturne projekte.

Novice: group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news

Twitter: @intesasanpaolo

LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo