Hyundai i40 CW 1.7 CRDi HP premium

Hyundai i40 CW 1.7 CRDi HP premium

Val 169

Imeniten karavan

AVTOR Bruno Kuzmin
FOTO Bruno Kuzmin

Eden izmed najnovejših članov družine Hyundai, pod katerega so se v oblikovnem smislu v največji meri podpisali v nemškem Rüsselsheimu, sodi med zelo izstopajoče predstavnike srednjega avtomobilskega razreda. Pa ne gre le za obliko, prav tako premijski je i40 po ostalih straneh.

»Vpadljiva eleganca,« se glasi prvi komentar ob novem CW-ju. Rezultat fluidne filozofije je opazen že na prvi pogled. Linije skoraj 4,8 metra dolgega karavana so z vseh zornih kotov nevsiljivo prijetne in skoraj povsod rahlo valovite. »To je trenutno najlepši hyundai,« se glasi odgovor marsikoga, ki si spočije pogled na silhueti modernega karavana. Novo presenečenje odkriva prtljažnik. To ni avto za obrtniške prevoze orodja in materiala! i40 je za takšno početje z mehkim oblazinjenjem in s številnimi dodatki preveč dragocen. Za povrhu dopolnjujeta prtljažnik tračnici s pomičnimi nosilci in vanje vgrajenimi trakovi za pritrjevanje predmetov. Seveda ne manjka niti ob rolo vgrajena zaščitna mreža za preprečevanje vdora prtljage iz 553-litrskega prtljažnika.

Novo presenečenje prinaša notranjost. Nekdanjo sivino, s katero so nekoč stregli hyundai, zamenjujejo premijski občutki. V oči bodejo prefinjeni materiali, izvrstna izdelava in moderna armaturna plošča z velikim barvnim zaslonom. Razvajanje se nadaljuje z izvrstno krojenimi, ogrevanimi in hlajenimi usnjenimi sedeži. Da se i40 primerja le z najboljšimi, dokaže električno ogrevan volanski obroč. Koketiranje s poslovno rabo se nadaljuje pri najbogatejše opremljenem hyundaiu s poplavo elektronskih dodatkov. Najpomembnejšo vlogo igrajo opozorilni sistem za nezaželeno menjavo voznega pasu, naprava za lažje bočno parkiranje in navigacijski sistem s kamero za varnejšo vzvratno vožnjo. Največjim razvajencem strežeta še zajetna panoramska streha in ozvočenje Infinity, za katerega brez kančka slabe vesti zapišemo, da sodi med najboljše.