Atlantis 40

Atlantis 40

Val 169

Moderen Z pogon

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

S supermodernim in preizkušenim dizelskim motorjem ter še bolj preizkušenim, že malce pozabljenim pogonom v tem dolžinskem razredu ponuja atlantis 40 dve popolni kabini s kopalnicami, odlično plovbo in danes zelo pomembno – ugodno ceno.

Preizkusil sem mnoge atlantise, a še nikoli tiste s spodnje lestvice modelov te hiše. Tokrat sem mi je ponudila priložnost preizkusiti tretjega od spodaj na lestvici devetih modelov te ladjedelnice v okviru velikanske skupine Azimut-Benetti. Zgodovina Atlantisa se je začela pisati pred nekaj več kot desetimi leti. Ne najbolj posrečeni začetek se je kazal kot zmedenost in kanibalizem med modeli ter tudi nedefinirani profil celotne palete. V zadnjih treh letih so se modelna politika, filozofija in nasploh blagovna znamka precej popravili – eden od teh rezultatov je tudi atlantis 40, ki sem ga preizkusil na mirnem morju pred Izolo.

Zakaj izbrati malce pozabljeni model za to dolžino plovila z Z pogonom, se zdi na prvi pogled dokaj nenavadno. Ko stopimo na palubo tega atlantisa in se postavimo izza krmila, nam postane vse jasno. Vse se skriva v švedskem mestecu Göteborg ali boljše rečeno v tehniških inštitutih Volva Penta. Ta švedski izdelovalec dizelskih motorjev se je v zadnjih osmih letih vpisal v zgodovino s svojim IPS pogonom. Do sedaj so prodali, reci in piši, več kot 30.000 teh danes zelo priljubljenih sklopov in pri tem so morali ponuditi precej novih rešitev in konstrukcij. V prvi vrsti je to sam štiri- in šestvaljni dizelski motor D4 oziroma D6 s prostornino 3,7 ali 5,5 litrov in z močjo od 225 do 400 KM ali 165 do 294 kW. Potem je tu nova legura samega sklopa, pa nove ročice za kontrolo delovanja, pa posebna ročica ali palica, ki krmili oba motorja pri manevriranju, potem so tu novi inštrumenti. Ta motor je ekološko na najvišjem nivoju, saj zadovoljuje ameriške in evropske standarde EPA Tier II in EU RCD. Sam motor je zelo moderen, saj ima vbrizgavanje goriva s skupnim vodom in popolnoma brezdimen izpuh v samem propelerju. Vse te novotarije so sedaj ponudili v nekaj nižjem razredu plovil, ki so na ta način prišla do odlične tehnike, brez da bi posegali po IPS pogonom. In vse to ima preizkušeni atlantis 40.