Živahno poletno vzdušje v Portorožu in Piranu

Živahno poletno vzdušje v Portorožu in Piranu

Več kot 130 dogodkov za vse okuse

V Portorožu in Piranu bo pestro poletno dogajanje do konca septembra ponudilo več kot 130 dogodkov. Tradicionalnim prireditvam in festivalom se bo letos pridružil še cikel dogodkov Poletje v Portorožu, ki bo ponudil brezplačne prireditve za vse okuse vsak dan v juliju in avgustu.

Pestra paleta dogodkov v Portorož in okolico prinaša živahno poletno vzdušje, prijetna druženja in obilico zabave. Od julija do konca septembra se bo v Portorožu in Piranu zvrstilo več kot 130 dogodkov. Tradicionalnim prireditvam in festivalom se bo letos pridružil še cikel brezplačnih dogodkov Poletje v Portorožu v organizaciji Turističnega združenja Portorož, ki bo ponudil pestro dogajanje prav vsak dan v juliju in avgustu. Dogajalo se bo na dveh prizoriščih, v Rožnem vrtu in na portoroški ploščadi, en koncert pa bo tudi na portoroški plaži.

Ob ponedeljkih bo na sporedu kino na plaži, torki bodo rezervirani za jazz in blues ritme, srede pa bodo ponudile nastope mladih glasbenikov. Četrtki in sobote bodo namenjeni koncertom znanih domačih izvajalcev, pridružile pa se jim bodo tudi nekatere tuje skupine z vrhuncem 15. avgusta, ko bodo na velikem koncertu na portoroški plaži nastopili Vasco Rossi tribute band & Maurizio Solieri. Teden se bo zaključil s folklorno-glasbenimi večeri, kjer bodo nastopili svetovni prvak v diatonični harmoniki Denis Novato in člani Folklornega društva Val. Ob ponedeljkih, sredah in petkih bo poskrbljeno za pester otroški program, organizirani pa bodo tudi trije plesni večeri. Otroški program bo potekal ob 20.00 v Rožnem vrtu, plesni večeri v znamenju tanga in karibskih plesov pa bodo 5. julija ter 2. in 9. avgusta na ploščadi.

Na brezplačnih koncertih na ploščadi bodo nastopili Neisha, Anika Horvat, Avtomobili, Pliš, Soulfingers, O.I. & B. Zucchero Tribute band, Banda Berimbau, Goran Bojčevski Trio, WCKD Nation, revija obalnih big bandov (Špicikuc, 3 Big Band, Robert Vatovec Big band, En Big bend, Bend-it!), Vasco Rossi tribute band & Maurizio Solieri, Belen Lopez & Fiesta Latina (Kuba) in Joe Di Brutto. Na jazz in blues večerih v Rožnem vrtu pa se bodo predstavili Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard, Milizza – Tribute to Sting and Police, Blaž Vrbič Trio, Mali Oglasi, Mono, Blue Angel Gang, Okustični in Tomi Purich Trio z gosti.

»Z dogodki pod skupnim naslovom Poletje v Portorožu želimo obogatiti poletno dogajanje na naši destinaciji in zagotoviti, da pri nas ne bo nikomur dolgčas. Pričakujemo uspešno poletno sezono, kar nakazujejo tudi dobri rezultati prve polovice junija,« je povedal mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož.

Manjkale ne bodo tudi druge poletne prireditve na destinaciji, kot so 17. MIFF – mediteranski mednarodni folklorni festival, 41. Piranski glasbeni večeri, otroški festival Zrno soli, Jazz festival Piran, 39. Festival Melodije morja in sonca ter Solinarska šagra in slikarski Ex-tempore Sečovlje. Letošnja novost bo tudi Festival Kanela bar, ki bo sredi julija v dveh dneh na portoroško plažo pripeljal koncerte Big foot mame, skupine Danila Kocijančiča s prijatelji, Jakoba Kobala, Jureta Lesarja, Pera Lovšina, Španskih borcev, Heavenixov, Kanela bar all stars banda in skupine OK junior.

Ponovno bodo na sporedu tudi Praznik vina in česna v Novi vasi, Poletni festival Piran in teniški turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Dogajanje okoli 15. avgusta bodo poleg že omenjenega velikega koncerta skupine Vasco Rossi tribute band & Maurizio Solieri popestrili tudi Gin Weekend in Portoroške noči, ki bodo letos ponudile koncert skupine Cubismo (16. 8.) in koncert Jana Plestenjaka z ognjemetom (17. 8.). Avgust se bo zaključil z 18. Tartini festivalom in 17. Solinarskim praznikom. Živahno pa bo tudi še septembra, ko bodo poletne prireditve počasi sklenili Festival obzidja, Ex-Tempore in Pomorski krst v Piranu ter Festival slovenskega filma v Portorožu. (konec)

Turistično združenje Portorož, g. i. z.                                                 Pripravila: Lea Šuligoj

Direktor: mag. Igor Novel                                                                     Kontakt: lea@portoroz.si

 

Uradni turistični portal: www.portoroz.si

Facebook profil Turističnega združenja Portorož: www.facebook.com/TuristicnoZdruzenjePortoroz/

Facebook profil destinacije Portorož & Piran: www.facebook.com/portoroz.touristboard/

Program_ poletje_v_Portorozu_2019