Zimska izdaja Val navtike EXCLUSIVE prinaša: Rivamare

Zimska izdaja Val navtike EXCLUSIVE prinaša: Rivamare

Rivamare je rojena! Nova, veličastna Riva je ikona, ki ponovno postavlja nova pravila glede brezčasne elegance. Rivamare predstavlja skok v prihodnost, ki bo zapečaten s tradicijo: motorna jahta, ki se je boste spominjali.
»Mojstrovina je ustvarjena v naši čudoviti, v celoti obnovljeni ladjedelnici v Sarnicu s proizvodno linijo, namenjeno izključno novemu modelu, tako da sledimo sanjam Carla Rive, ki vedno želi ustvariti najlepše plovilo,« komentira Alberto Galassi, izvršni direktor Skupine Ferretti (Ferretti Group).
Riva je vedno zasedala posebno mesto v srcih ljubiteljev jaht. Novo umetniško delo je ustvarila najbolj znana navtična blagovna znamka na svetu. Na tem mestu lahko omenimo tudi plovilo Riva ariston (izbiro Brigitte Bardot in Seana Conneryja) z enakim spoštovanjem, kot ga imajo navdušenci do klasičnega avtomobila ferrari 275 GTB/4 berlinetta. To je ime, ob katerem se spomnimo na življenje na veliki nogi. V zadnjem desetletju je Riva lansirala podobno navdihujoče, lepe jahte z retro videzom, kot sta aquariva super in pred tem aquarama. Novi gliser je vreden tega, da ga imenujemo za naslednika predhodnih mojstrovin, saj združuje slog in čar teh legendarnih modelov z najnovejšo tehnologijo s poudarki na podrobnostih, prav tako pa sta udobje ter prostornost nekaj, česar pri čolnih take velikosti še nismo videli.

Zunanje oblikovanje rivamare
Rivamara je plod sodelovanja med podjetjem Officina Italiana Design, podjetjem pod vodstvom Maura Michelija in Sergia Berette, samostojnih oblikovalcev celotne flote Riva, in tehničnega oddelka Ferretti Group ter njihovega odbora za strateške proizvode. Rivamare je dolga 11,88 m (39 čevljev), celotna širina plovila pa je 3,5 m (11,6 čevlja). …

Več si lahko preberete v zimski izdaji Val navtike Exclusive.