Navtična zaroka – dvakrat

Navtična zaroka – dvakrat

Val 251
AVTOR Malalan
FOTO Malalan

Stala sem na najlepši plaži, kar sem jih kadarkoli videla in debele solze točila že drugič. Na levem prstancu se mi je bleščal moder safir, ki je naznanjal samo eno. Kapitan me je za vedno zasidral v svoj pristan.

Kaj je dobro leto pred tem po glavi rojilo zdaj že zaročenemu kapitanu?

Nekaj let nazaj se je zaljubil in kmalu prišel do zaključka, da je spoznal ne le boljšo polovico, temveč osebo, s katero si želi ostati do konca svojih dni. S prikritim vzhičenjem se njegov pogled v ličnih izložbah Draguljarne Malalan tako ni več ustavljal le na izbranih kolekcijah ročnih ur, temveč je svojo pozornost usmeril malo dlje, med zaročne prstane. Čeprav je bil izbor več kot bogat, mu ena sama misel ni dala miru: kako lahko zaročni prstan oplemeniti z globljim pomenom in poskrbi, da bo srčni izbranki vzel dih vsakič, ko ga bo pogledala?

Ideja

Svoji ljubezni do minimalistične estetike rad doda osebno noto. Ravno zato se je odločil, da v Draguljarni Malalan preveri, ali je mogoče, da zanj zaročni prstan izdelajo po naročilu. Glavna oblikovalka Tjaša Malalan je predlog sprejela z velikim navdušenjem in kmalu sta začela z utelešanjem njegove ideje v obliki skice. Glede na to, da je njegovo delo na morju in je od doma odsoten kar nekaj mesecev na leto, hitro prizna, da je prav klišejsko lepo imeti doma vedno varen pristan. Tako je prišel na idejo, da bi v zaročnem prstanu združil simbol sidra in v kamen ujeto modrino, ki predstavlja globino morja…