Željko Joksimović v Cvetličarni

Željko Joksimović v Cvetličarni

Za vse zaljubljene bo letošnji Valentinov koncert Željka Joksimovića 15. 2. v Cvetličarni prava glasbena poslastica.

Željko Joksimovič  se je rodil 20. aprila 1972 v Beogradu. Že v otroštvu mu je bila blizu glasba, sodeloval je na mnogih glasbenih festivalih, pri dvanajstih letih pa je zmagal na prestižnem glasbenem festivalu v Parizu in postal Prva harmonika Evrope. Študiral je na Akademiji za glasbo v Beogradu in je eden redkih glasbenikov, ki igra 14 inštrumentov.
Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletje se je na festivalu Beograjsko poletje preizkusil še kot skladatelj, konec devetdesetih let je kot skladatelj ustvaril glasbo za različne gledališke predstave, kot so ”Mandagra”, ”Ljubinko in Desanka”, ”Rob Ljubavi”, ”Nemam da platim, neču da platim” in še mnoge druge.
Je lastnik lastne produkcijske hiše Minacord, ki jo je ustanovil leta 2004. Minacord je trenutno ena najboljših in najbolj prepoznavnih produkcijskih hiš v regiji.
V svoji karieri je izdal 5 studijskih albumov in dve kompilaciji ter veliko samostojnih pesmi, ki so vedno postale hit (Lane moje, Nije ljubav stvar, Ludak kao ja, …). Je vsestransko nadarjen pevec in skladatelj, ki ga ne smete zamuditi.