Že imate novembrsko številko revije Val navtika?

Že imate novembrsko številko revije Val navtika?

Val 184

Tudi letošnja, predzadnja številka revije Val navtika je polna odlične vsebine. Če razmišljate o nakupu plovila, smo vam v njej podali kar nekaj možnosti. Ena izmed njih je jadrnica Elan 360 s, ki je svojo premiero doživela na sejmu v Biogradu na moru, v novembrski, 184. številki reviji Val navtika, pa objavljamo njen test.

Vsi ljubitelji motornih plovil boste morda začeli razmišljati v smeri funkcionalnega plovila, Leidi 800. Naš novinar ga je testiral – kje drugje kot v domačih, istrskih vodah, od koder ta novinec prihaja. Predstavljamo še test Absolute 64 fly ter ponovno rojstvo nekdanje ladjedelnice in blagovne znamke Menorquin, ki so ji nadeli novo ime – Sasga Yacht, njene nekdanje legendarne motorne barke pa so krstili za Minorchino.

Vsi tisti, ki ste upali in čakali, ste ga dočakali – namreč test katamarana. Outremer 51 našega novinarja na testiranju ni navdušil le s prostornostjo in razkošnim udobjem, temveč predvsem z izjemnim jadralskim potencialom. Naš urednik revije se je v preteklem mesecu udeležil tečaja tehnik reševanja na morju. Cena tečaja znaša 260 EUR in utegne se zgoditi, da bo to nekoč vaša najbolje vložena investicija, saj vam bo rešila življenje… Dobra investicija pa so brez dvoma tudi Yamahini generatorji električne energije in Hondini zunajkrmni motorji.

Da bi se življenju na morju odpovedala naša Jasna Tuta, je bila le njena začetna drobna kaprica po njeni daljši odsotnosti z morja in razvajanju v domači hiši. Veliko razvajanja boste brez dvoma deležni vsi, ki se boste z ladjo podali na križarjenje po Z Sredozemlju ali morda celo po vročih Karibih, kamor vas potovalna agencija Svet križarjenj v februarju odpelje na skupinsko križarjenje.

V športu si preberite poročilo iz najpočasnejše Barcolane v njeni zgodovini. Četudi niste obiskali katerega izmed velikih jesenskih navtičnih sejmov – tistega v Monacu, Genovi, Biogradu na Moru, nič za to – za vas so ga obiskali naši novinarji. Sami pa se le zapeljite do pomorskega muzeja »Sergeja Mašere« v Piranu – ne bo vam žal. A če ne drugače, preživite te mračne novembrske dni z 184. številko Val navtike v naslonjaču – tudi tega ne boste obžalovali!