Združitev ikon Julia Roberts in Chopard

Združitev ikon Julia Roberts in Chopard

AVTOR Karmen Stanovnik
FOTO Shayne Laverdiere i Chopard

Zgodba o ekskluzivni znamki Chopard se je začela pisati leta 1860, ko je Švicar Louis-Ulysse Chopard v majhni vasici Sonvilier ustanovil samostojno urarsko delavnico žepnih ur. Proti koncu stoletja je v tistem okolju že obstajalo veliko delavnic, ki so izdelovale ure ali njihove sestavne dele. Prav zaradi tega se je nadobudni mladenič kmečkih korenin zavestno odločil, da bo svoje ime dvignil iz povprečja z izjemno kakovostjo in natančnostjo ter inovativnimi dizajni. Ure, označene z začetnicami njegovega imena (L.U.C.), so izjemno hitro postale sinonim za vrhunske ročno izdelane časomere, ki so bili poslani tudi na dvor ruskega carja Nikolaja II. Čas je tekel, prinašal nove spremembe, a Chopard je še naprej ostajal sinonim kvalitete in prestiža, na katere prisegajo ženske in moški širom sveta.

V letošnjem letu je bila obnovljena ikona iz leta 1993, ženska ura Happy Sport the First. Dve omejeni izdaji v 1.993 in 788 kosih predstavljata nekdanjo legendo. Predhodniku se poklanjata z legendarnimi diamanti in »pebble link«, hkrati pa dodajata veliko novosti.

In kdo bi lahko utelesil joie de vivre, radost življenja, bolje kot Julia Roberts, hollywoodska zvezda z najsvetlejšim nasmehom na svetu? Kritiki so ji izrekli priznanja tako zaradi njenih vlog v romantičnih komedijah kot tudi v dramah. Filmska ikona je bila leta 2016 na filmskem festivalu v Cannesu sprejeta z obilico časti in čustev. Ko je prvič stopila po slavnih stopnicah Palais de Festival v Cannesu – bosa in v črni obleki, ki je poudarila smaragdno in diamantno ogrlico Chopard Haute Joaillerie, je postala najbolj nepozaben dogodek na rdeči preprogi v zadnjih izdajah festivala, zahvaljujoč svojemu naravno gracioznemu vedenju.

Ni čudno, da je direktorica podjetja Chopard, Caroline Scheufele, ki je strastna ljubiteljica filma, Julijo Roberts prosila, da bi poosebljala obraz ženske ob uvajanju novih različic ure Happy Sport. Združili sta se dve ikoni, ena iz filmskega sveta in druga iz sveta ur, Caroline Scheufele pa je ob tem dejala: »Samo ona in nihče drug! Julia Roberts je bila edina oseba, za katero sem čutila, da lahko izrazi duha, ki ga vidim v Happy Sport.” Očarana nad drznostjo kreacij Happy Sport je filmska zvezdnica povedala: “V čast mi je, da sodelujem s Chopardom pri uri Happy Sport, enem najbolj ikoničnih in zaželenih modelov.«

www.slowatch.si