Zanimivosti – otoki na prodaj

Zanimivosti – otoki na prodaj

Val 247
AVTOR Karmen Stanovnik
FOTO www.privateislandsonline.com

Imeti lasten otok so sanje prenekaterega, če ne že vsakega navtika, pa bržkone tudi nenavtika. Izbrali smo jih nekaj, ki so trenutno v prodaji (preko strani www.privateislandsonline.com); preveriti gre le še, če se stanje na osebnem računu ujema s ceno, po kateri je otok na voljo.

 

Otok Darby
Lega: Exuma, Bahami, Karibsko morje
Velikost: 554 arov
Cena: 41.234.400,00 €

Darby leži skoraj v središču verige kakih 360 otokov, imenovane Exuma, znane kot navtični in ribolovni paradiž Bahamov. Najbližja otoka Rudder Cut in Musha sta v lasti iluzionista Davida Copperfielda. Malenkost bolj oddaljena otoka posedujeta igralca Johnny Depp in Nicolas Cage.
Zeleni otok Big Darby je obdan s 14 peščeno belimi plažami in kristalno čistimi turkiznimi vodami ter koralnimi grebeni. Na svoji najvišji točki, 24 metrov nad morjem, kar za Bahame niti ni zanemarljiva nadmorska višina, ima otok svoj lasten gradič. Stavbo s spektakularnim 360˚ razgledom na ocean je dal leta 1938 zgraditi Anglež, Sir Guy Baxter, ki je bil pred in med 2. svetovno vojno lastnik otoka. Tega mu je za zasluge podaril angleški kralj George, Baxter pa je imel na otoku Darby plantaže bombaža, palminega olja, sadja…

Še več o otokih, ki so na prodaj si lahko preberete v marčevski izdaji revije Val navtika 247.