Zahvala pokroviteljem 8. regate za pokal Val navtika

Zahvala pokroviteljem 8. regate za pokal Val navtika

Val online

    

Tridnevni dogodek, kakršen je regata za pokal Val navtika, je nemogoče izpeljati brez pokroviteljev, ki tako ali drugače stojijo ob strani organizatorjem. Kdo vse je prispeval svoj del k izpeljavi 8. regate za pokal Val navtika?

Najprej so tu veliki trije: GH holding, Harvey Norman PE Koper in Luka Koper.

GH holding je pokrovitelj regate za Pokal Val navtike že vrsto let. Njihov slogan, »prihodnosti dajemo obliko«, daje jasno vedeti, v katero smer pluje to podjetje. Z inovativnimi pristopi, sodobnimi orodji vodenja in načrtovanja ter bogatimi izkušnjami, ki jih zagotavljajo na področju inženirskih projektov, so kos vsakemu, še tako zahtevnemu objektu doma in v tujini.

Dom predstavlja kotiček, v katerem se mora vsak počutiti najlepše. Njegovo lepoto sestavljajo ljudje, ki živijo v njem, in sestavlja jo kakovostna in moderna oprema. Harvey Norman, avstralska trgovina, že dolga leta ve, kakšne so potrebe, ki zagotavljajo udobje sodobnega človeka. Tudi letos je Andrej Kadić, vodja Harvey Norman PE Koper, v imenu podjetja in iz njihove bogate ponudbe podelil udeležencem regate številne nagrade.

Koprsko pristanišče Luka Koper je z regato za Pokal Val navtika drugič – v okviru sklada “Živeti s pristaniščem”. Na ta način Luka Koper podpira delovanje organiziranih skupin, pa tudi posameznikov, ki izvajajo projekte ali dejavnosti s pozitivnim vplivom na razvoj lokalnega okolja.

Že dolgoletni udeleženci naše regate lahko potrdijo, da je tudi letina, s katero so letos postregli iz vinske kleti Goriških brd, odlična. Tudi tokrat je bilo z nami tekoče zlato vedno pozitivne istrske vinogradnice in vinarke Ingrid Mahnič. Za ljubitelje piva je poskrbelo podjetje Omnis, ki oskrbuje ladje. Istrsko podjetje Zigante Tartuffi je največji predelovalec enih izmed najbolj cenjenih vrst tartufov na svetu, istrskih tartufov. Njihove čare smo lahko okušali na otvoritveni večer in v sobotni pogostitvi. Prav zanimivo bi bilo izvedeti, do kod je segel vonj po mesnih specialitetah, ki jih je ustvarjal Joško (041 703 612) s svojo ekipo na žaru Big Green Egg (www.biggreenegg.si), najbolj vsestranskem žaru in kulinaričnem izdelku za kuhanje na prostem.

Za konzervirane ribe Calvo se tako in tako ve, da so odlično nadomestilo, če trnek ostane prazen, in več kot primerna zaloga hrane za daljše bivanje na plovilu. Jasno je tudi, da se noben dan ne začne brez kave BAR 2000 in noben zajtrk brez Ljubljanskih mlekarn. Namazi in jogurti mu vita gredo še posebej v slast, če jih strežeta prijazni in mični hostesi Ljubljanskih mlekarn! Ljubljanske mlekarne so nam nudile tudi sladoledne pregrehe, Mannerjeve so bile v sicer drugačnem agregatnem stanju, a zato nič manj sladke. Red Bull je ob letošnjem pomanjkanju vetra poskrbel, da so krila vendarle letela, Havana pa je pokazala, kaj pomeni biti najboljši kubanski rum. Podjetje Old map je podarilo avtentične reprodukcije starinskih zemljevidov, ki so lahko izvirno in unikatno darilo. Dogodek je sledil poti, ki jo je kazal Garmin, saj je že dolgo jasno, da je ta prava. Pri vsej stvari je seveda potreben tudi prostor – in tega nam je tudi tokrat zagotovila marina Izola in njen direktor Matjaž France.

Na koncu še posebna zahvala podjetju Fonda, ki piše zgodbo najboljšega gojenega brancina na svetu, za spremljevalno barko.

Zahvala gre tudi lastnikom in krmarjem jadrnic seascape, da so nam omogočili izpeljavo ženske medijske regate, ter športnemu društvu GoSailing in Mitji Margonu za pomoč na vodi.

Da je vodni del potekal po pravilih, je tokrat skrbel David Bartol; delo je bilo opravljeno odlično. Za pomoč pri regatnem odporu in lepe fotografske utrinke gre zahvala tudi Tjaši Misson.

Hvala vsem, ker ste bili z nami. Veseli bomo, če bomo prihodnjo, 9. regato spet skupaj, tako s pokrovitelji kot tudi z vsemi udeleženci.