– Yamahini zunajkrmni motorji

– Yamahini zunajkrmni motorji

Val 146

Močni prenosniki

Yamaha je za sezono 2010 najavila prihod novih modelov F4, F5 in F6 – linijo lahkih prenosnih zunajkrmnih motorjev, posebej zasnovanih za potrebe evropskih uporabnikov.

Medtem ko F4 in F6 predstavljata zamenjavo obstoječih modelov, pa je F5 dodaten model, ki zapolni vrzel med njima in ponuja novo izbiro lastnikom majhnih plovil.

F4, F5 in F6 si delijo nov svež videz, z dvobarvno kombinacijo in unikatno obliko.

Kombinacija lahke zasnove in premišljene zasnove pokrova motorja in ročaja pomeni, da so lahki za prenašanje in snemanje, kadar čoln ni v uporabi.

Enkraten tritočkovni sistem prevoza brez iztekanja olja pomeni veliko prednost pri hranjenju in prevozu. Tih in brez vibracij je motor, primeren za uporabo na majhnem prostoru, ki ga omogoča majhno plovilo.

Priročna nastavitev trdote upravljanja zagotavlja sproščeno in varno upravljanje.

Ker je na majhnem plovilu pomemben vsak centimeter, imajo vgrajeno posodo goriva s prostornino 1,2 litra, ki odstrani potrebo po nerodnem zunanjem rezervoarju na krajših plovbah.

Vsi modeli so zasnovani na Yamahini vodilni štiritaktni tehnologiji, ki zagotavlja mirno in zanesljivo moč. Unikaten sistem ponovnega izgorevanja povratnih plinov zagotavlja manjše izpušne emisije in boljšo ekonomičnost porabe goriva.

Pomožna črpalka goriva pod pokrovom motorja in CDI sistem vžiga zagotavljata lahek zagon motorja v vseh razmerah, medtem ko niz sistemov ščiti motor in lastnika pred poškodbami.

Zaščita pred zagonom v prestavi onemogoči zagon motorja, kadar je v prestavi.

Omejevalec vrtljajev motorja in omejevalec vrtljajev v nevtralni prestavi ščitita motor pred prekomerno obrabo v previsokih vrtljajih.

Vsak Yamahin zunajkrmni motor vsebuje Yamahino idealno protikorozijsko zaščito.