Yamaha

Yamaha

Val213
AVTOR Uredništvo Val navtika
FOTO arhiv proizvajalca Yamaha Motors

Yamaha ponovno presega meje v svetu zmogljivih vodnih skuterjev z novimi modeli. Trije novi, vznemirljivi modeli serije EX ter ponovno »rojstvo legende« z novim zmagovalnim modelom GP1800 bodo navdušili vse ljubitelje adrenalina. Yamahini modeli, zapisani zvezdam in uspehom na tekmovanjih, so rezultat razvoja inženirjev, ki vključujejo najsodobnejše tehnične in elektronske novosti.
Yamahine tehnične novosti, kot so Ride, tehnologija NanoXcel in trivaljni agregati nove generacije TR-1, prinašajo številne prednosti uporabnikom. Poleg zmogljivih agregatov s štirimi valji, prostornino 1.812 cm3 in turbo polnilnikom so zdaj v določenih različicah vgrajeni že TR-1. Intuitivno elektronsko zaviranje je pri Yamahi »odprlo novo poglavje«, številne prednosti se kažejo v lažjem obvladovanju vodnega skuterja, večji samozavesti pri pristajanju ter seveda več zabave na vodi.

Novi model GP1800
Zelo zmogljiv Yamahin model GP1800 obljublja veliko zabave in užitkov na vodi. Yamahini modeli GP so bili v preteklih letih deležni velikega ugleda med poklicnimi vozniki po vsem svetu. To izjemno tehnološko dediščino so uporabili pri preoblikovanju novega, visokozmogljivega modela GP1800. Plovilo je poleg svojih odličnih zmogljivosti še izrednega videza, je elegantno z okretnim trupom. V zavojih je natančno in predvidljivo, nemudoma se odziva na ukaze voznika, to pa naredi vožnjo razgibano ter zabavno.
Seveda pa novi model, GP1800, vključuje vse najnovejše tehnične in elektronske novosti ter številne funkcije, ki so pogosto edinstvene in posebne za Yamaho:

  • poganja ga zelo zmogljiv Yamahin agregat SVHO®;
  • trup in paluba sta iz Yamahinega zelo lahkega materiala NanoXcel2™;
  • opremljen je z Yamahinim posebnim, nagrajenim sistemom RiDE®;
  • prvi daljinski varnostni sistem na tem področju s funkcijo nizkih vrtljajev Low-RPM Mode™.

Trije novi modeli serije EX

Več si lahko preberete v 213. št. revije Val navtika.