Yamaha-Yam napihljivi čolni

Yamaha-Yam napihljivi čolni

Val 189

Pri pripravi plovil se vam vselej poraja vprašanje o pomožnem čolnu in zunajkrmnem motorju. Za vse tiste, ki svoj dopust preživljate na Jadranskem morju, je slednji praktično neobhoden. Način plovbe s sidranjem v zalivih ali prenočevanje na zato namenjenih bojah v zalivih vzdolž hrvaške obale zahtevajo uporabo pomožnega čolna, sicer je vaše gibanje omejeno le na plovilo, kjer preživljate dopust. Način preživljanja dopusta z raziskovanjem krajev, kjer je dostop omejen ali možen le z majhnim čolničkom, je zato bolj privlačen in zanimiv. Če je slednji opremljen še z zunajkrmnim motorjem, je vse skupaj veliko lažje in hitreje. Torej govorimo o pomožnem čolnu in zunajkrmnem motorju, o skoraj obvezni opremi za vsakega navtika, ki želi svoj dopust preživeti kakovostno in brezskrbno.

 

Yam

Pri Delta Teamu iz Krškega nudijo celotno paleto napihljivih čolnov, ki so primerni kot pomožni čoln na večjih plovilih ali kot čoln za ribolov ali krajše izlete v sosednji zaliv, če ste ponosni lastniki prikolice ali šotora. Napihljiv čoln odlikuje preprosta priprava in preprosto shranjevanje. Zložen skupaj s podnicami vam bo vzel le malo prepotrebnega prostora v skladiščih na plovilu, lahko pa ga preprosto prevažate tudi v prtljažniku osebnega vozila. Pri tem je v pomoč še robustna torba, ki je izjemno praktična za prenašanje čolna. K hitri pripravi za uporabo pomaga še priložena nožna tlačilka, ki sodi k standardni opremi.

   

Kakovostni materiali

Yam napihljivi čolni so izdelani iz kakovostnih in čvrstih materialov z uporabo Heytex® PVC-ja najnovejše generacije z lepljenjem šivov. Vsi spoji so optimalno vodoneprepustni in tako še bolj zanesljivi. Rezultat prinaša tudi estetski učinek, z gladko zunanjo površino ter izjemno odpornostjo na zunanje vplive, kot sta slana voda in sončni žarki. …

   

Več si lahko preberete v 189. št. revije Val navtika.