Yamaha WaveRunner – trije novi modeli serije EX

Yamaha WaveRunner – trije novi modeli serije EX

Val218

Lanskoletni Yamahin dogodek na mirni gladini umetnega jezera v mestu Montargil, le uro vožnje iz Lizbone je postregel s spoznavanji med novimi modeli z oznakami EX, EX Sport in EX DeLuxe. V novih modeli je združena vsa napredna Yamahina tehnologija, ki zagotavlja izjemno zmogljivost in vodljivost, ekskluzivne inovacije in odlično zanesljivost, po kateri so modeli WaveRunner znani po vsem svetu. Vznemirljiva nova serija modelov EX, je s tremi sedeži naklonjena povsem novi generaciji voznikov in njihovim družinam.

EX serija x3
Novosti v seriji EX so pri Yamahi predstavili s tremi novimi modeli. Vstopni razred pri Yamahi je odgovor na Spark, konkurenčni model, ki je na trgu od leta 2013 in je predvsem nagovarja s cenovno dostopnostjo med vodnimi skuterji. Yamaha je naposled le ponudila več in jasen odgovor. Novi modeli serije EX z več opreme, zmogljivejšimi motorji in v različnih barvnih kombinacijah zamenjuje nekdanjo različico V1. Vstopni model EX sestavljajo nova ploščad, novi agregat TR-1 s 1.049 ccm in tremi valji, udobnim sedežem za tri osebe ter kakovost in zanesljivost Yamahe.

TR-1
Napredna tehnologija v pogonskem sklopu združuje tri nove model z oznakami: EX, EX Sport in EX DeLuxe. Modele EX poganja Yamahin nagrajen 3-valjni agregat za plovila TR-1, ki je kljub silnemu navoru in osupljivi moči, 40 odstotkov manjši, 20 odstotkov lažji in je bolj varčen kot predhodni 4-valjni Yamahin agregat MR-1. Poleg tega zagotavlja s 50-litrskim rezervoarjem za gorivo skoraj dvakrat večjo prostornino kot konkurenčni modeli v tem razredu. …

Več si lahko preberete v 218. št. revije Val navtika.

 

DSC_0030DSC_0028DSC_0027