Yamaha WaveRunner Serija EX

Yamaha WaveRunner Serija EX

Val 229
AVTOR Julijan Višnjevec

V težko pričakovanih poletnih dneh bodo zagotovo koga zasrbeli prsti in rodila se bo želja po adrenalinski vožnji po morju. Nekoč popularne Yamahine modele V1 so zamenjali novi, zmogljivi in še lažji modeli serije EX z več opreme in v različnih barvnih kombinacijah. Tri različice z oznakami EX, EX Sport in EX Deluxe opremljajo nova ploščad, novi agregat TR-1 s 1.049 ccm in tremi valji, udobnim sedežem za tri osebe ter kakovost in zanesljivost Yamahe.

Bolj ugodna cena, primerni za najem

Pri Yamahi so bili pri predstavitvi novih modelov jasni, da ne bodo na račun kakovosti zniževali cen in sledili konkurenci. Kljub pritiskom na trgu so ohranili kakovostne sestavne dele, ponudili pa so prenovljeno oblikovanje in tako zagotovili pomembno razliko pri ohranjanju vrednosti proizvoda.

Yamaha ostaja zaželena med ljubitelji hitrih izstrelkov na vodi. Z lažjim upravljanjem približuje te radosti tudi začetnikom in vsem tistim, ki se odločajo za izposojo vodnih skuterjev. Pomembni, a vse premalokrat omenjeni lastnosti sta tudi zagotavljanje servisa in prvotnih servisnih delov ter enostavno vzdrževanje.

Trup s tehnologijo NanoXcel in Ride sistem

Odličen trup s tehnologijo NanoXcel, Ride sistem upravljanja in trivaljni agregati nove generacije TR-1 prinašajo uporabnikom številne prednosti. Vodljivost trupov je v zavojih izjemna in pospeški so osupljivi, a z elektronskim zaviranjem se je pri Yamahi »odprlo novo poglavje«, številne prednosti se kažejo v lažjem obvladovanju vodnega skuterja, večji samozavesti pri pristajanju ter seveda z več zabave na vodi.

TR-1

Napredna tehnologija v pogonskem sklopu združuje tri nove modele z oznakami EX, EX Sport in EX Deluxe. Modele EX poganja Yamahin nagrajeni 3-valjni agregat za plovila TR-1, ki je kljub silnemu navoru in osupljivi moči za 40 % manjši, 20 % lažji, pa tudi varčnejši kot predhodni, 4-valjni Yamahin agregat MR-1. Poleg tega s 50-litrskim rezervoarjem za gorivo zagotavlja skoraj dvakrat večjo prostornino kot konkurenčni modeli v tem razredu.

Trije mušketirji iz serije EX

Yamahini vstopni modeli serije EX so bili odgovor na Spark, ki je premešal karte v ponudbi lahkih, predvsem pa cenovno dostopnih vodnih skuterjev. Trije novi modeli serije EX so bili predstavljeni pred dvema letoma in z več opreme, zmogljivejšimi motorji in v različnih barvnih kombinacijah zamenjujejo preteklo različico V1. Vstopni model EX sestavlja nova platforma, nov agregat TR-1 s 1049 ccm in tremi valji, udobnim sedežem za tri osebe ter z Yamahino kvaliteto in zanesljivostjo…

Več si lahko preberete v št. 229 revije Val navtika