Yamaha – veliko moči v majhnem paketu

Yamaha – veliko moči v majhnem paketu

Val217
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO arhiv Yamaha

 

S prvimi sončnimi žarki se na barki delajo tudi prva opravila. Med drugim spada med pomembna opravila pregled pomožnega čolna in njegovega pogonskega agregata. V primeru dotrajanega agregata bo še vedno dovolj časa za nakup novega, kajti neprijetno je, da na težko prisluženem dopustu ostanemo brez pogona na svojem pomožnem čolničku. Pomožni čoln z zunajkrmnim motorjem je postal na jadrnicah del standarda, k temu sta pripomogla tudi širok izbor in ponudba manjših pogonskih agregatov manjših nazivnih moči z motorji z notranjim izgorevanjem.

Pri Yamahi so tudi na tem področju pripravili široko ponudbo zanesljivih in zmogljivih agregatov ter pomožnih čolnov. Pri izbiri agregata za pomožne čolne in manjše jadrnice ali ribiške čolne, od katerih se zahteva zanesljiv pogon, je treba upoštevati nekaj osnovnih pogojev. Med prve pogoje prav gotovo spadata teža in zanesljivost delovanja, tudi cena ni zanemarljiva. Od motorjev si želimo še trdnost, tiho delovanje in zanesljivo odzivnost med plovbo ter pristajanjem tudi takrat, ko bomo imeli na pomožnem čolnu celotno posadko.

Priročen, lahek in zanesljiv sopotnik

Yamahine zunajkrmne motorje z notranjim izgorevanjem F 4 B, F 5 A in F 6 C lahko uporabljate na pomožnih čolnih ali za pogon manjših jadrnic ter manjših čolnov. Zaradi svoje majhne teže in nanovo ergonomsko oblikovane ročice za prenos lahko agregat od vozila do svojega čolna enostavno prenašate kar v roki. Prednosti trdnih, zmogljivih zunajkrmnih motorjev so prepoznali tudi strastni ribiči, ki potrebujejo tih in zanesljiv izvenkrmni motor za dolge ure ribolova. …

Kombinacija: F 2,5 A in napihljivi čoln Yam
.
..

 

Več si lahko preberete v 217. št. revije Val navtika.