Yamaha logistično središče

Yamaha logistično središče

Val 192
AVTOR Julijan Višnjevec

Yamahin osrednji logistični center na Nizozemskem je bil zgrajen leta 1990, in sicer kot pilotni projekt z naprednimi tehnologijami, uporabljenimi v logistični in skladiščni dejavnosti. Povsem avtomatiziran sodi še danes, po več kot 20 letih delovanja, med najmodernejše logistične centre v Evropi. Poprodajni proces in servis sta vedno bolj v ospredju pri odločitvah kupcev in pri Yamahi se tega dobro zavedajo. Zato imajo razvito mrežo izobraženih prodajalcev in serviserjev ter logistično podporo, ki deluje s filigransko natančnostjo.

Še danes je – poleg odličnih izdelkov in servisa – skladišče, od koder zalagajo z rezervnimi deli evropske države, ena od poglavitnih prednosti Yamahe v poprodajnem procesu. Sledenje artiklov, zalog, fi-fo, tekoči trakovi, »in-time« dobava, komisioniranje, računalniško vodeni viličarji in še številne druge prednosti nudi osrednji Yamahin skladiščni prostor v industrijski coni Schiphol-Rijk v bližini Amsterdama. Vse je seveda prilagojeno in podrejeno podpori pri prodaji in servisu, ki je v Sloveniji odlično pokrit preko pogodbenih podjetij glavnega Yamahinega zastopnika v Sloveniji, Delta Team Krško.

  

Yamaha je bila ustanovljena 1. julija 1955 – drugo leto bo tako zabeležila svojo 60-letnico delovanja. Globalna blagovna znamka ima svoje podružnice po vsem svetu, program »marine products« pa v skupno blagajno prinese 17,3 odstotkov vseh prihodkov. Konsolidirani prihodki celotne družbe so v preteklem letu znašali 1.410.472 milijonov jenov. …

  

Več si lahko preberete v 192. št. revije Val navtika.