Yamaha F 20 G – rojstvo res »velikega« malega motorja!

Yamaha F 20 G – rojstvo res »velikega« malega motorja!

Val 237
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO arhiv Yamaha

Yamahina napredna tehnologija je zdaj še bolj kompaktna. Ne zgodi se prav pogosto, da dobi vodilni produkt v svoji kategoriji naslednika. Toda pri Yamahi so pojasnili, da gre za novo generacijo, v katero spada povsem nov živahen in zmogljiv izvenkrmni motor F 20 G. Legendarni Yamahin motor je sedaj še lažji, lažje ga je tudi prenašati, ima več funkcij in boljše razmerje med težo in močjo, v čemer je nad vso ostalo konkurenco.

Pri Yamahi so na navtični razstavi v Helsinkih ponosno pokazali novost, svoj F 20 G. Za Yamaho je skandinavski trg izjemno pomembnem. Da je temu tako, lahko potrdimo z nadgradnjo sodelovanja s finskimi blagovnimi znamkami plovil, kot so: Yamarin, Finmaster, Buster. Najnovejši F 20 G temelji na rešitvah iz enega prodajno najuspešnejši Yamahinih motorjev, F 25 G.

F 20 G

Izvenkrmni Yamahini motorji F 20 G so izbira brezkompromisnih morjeplovcev, ki vedo kaj pomeni zanesljiv in uporaben motor. Nov F 20 G vključuje številne prednosti: dve podlagi za odlaganje (stranska in zadnja), izboljšane ročaje za prenašanje, sistem EFI brez akumulatorja in popolno združljivost z Yamahinimi digitalnimi mrežnimi merilniki. Za oskrbo z energijo je vgrajen alternator visoke izhodne moči, za strastne športne ribiče pa bo prišla prav možnosti nastavljivega števila vrtljajev. Za zaščito pred nepridipravi in krajo je poskrbljeno s sistemom Y-COP. Za prikaz delovanja je motor združljiv z Yamahinimi digitalnimi mrežnimi merilniki…

Več si lahko preberete v reviji Val navtika 237.