Yamaha Absolutna kontrola moči

Yamaha Absolutna kontrola moči

Yamaha je razširila svojo ponudbo opreme z “drive-by-wire” upravljanjem zunajkrmnih motorjev še na različici F150 in F175. Način upravljanja in nadzora zunajkrmnih motorjev preko tipal tako omogoča bolj natančno kontrolo in lažje upravljanje nadzora moči pri Yamahini ponudbi 4-taktnih zunajkrmni motorjev vse od 150 do 350 konjskih moči (112–261 kW). Z razširitvijo ponudbe opreme nadzora zunajkrmnih motorjev je Yamaha naredila še en pomemben korak k digitalizaciji na plovilih.

Več digitalne natančnosti

Yamaha ponuja izredno široko paleto 4-taktnih zunajkrmnih motorjev z napredno tehnologijo, ki jih je mogoče uporabiti praktično na vseh plovilih. Kako stvari še izboljšati, je vprašanje, ki so si ga zastavili Yamahini strokovnjaki.

Popolna kontrola vrtljajev motorja

Še ena od prednosti Yamahinega digitalnega omrežja je natančna nastavitev števila vrtljajev motorja VTS (Variable Trolling Speed). Vrtljaje motorja tako lahko nastavimo v korakih po 50 vrtljajev v območju med 650 in 900 vrtljaji na minuto. Ta preprosta nastavitev je uporabna predvsem pri ribolovu ali v predelih, kjer je omejena hitrost plovbe, kot so marine ali plovni kanali. …

Več si lahko preberete v 221. št. revije Val navtika.