Yamaha 300 BETX in Cap camarat 7.5 BR

Yamaha 300 BETX in Cap camarat 7.5 BR

Val 228
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Vodilna francoska ladjedelnica Jeanneau svoj program motornih plovil z zunajkrmnimi motorji opremlja skupaj z Yamaho. Taka zavezništva so precej običajna, saj po eni strani spodbujajo skupni razvoj, po drugi pa ni večjih težav z iskanjem ustreznega tipa motorja, prenosnih razmerij moči in propelerja. Glede na določeno najvišjo moč proizvajalca se izbere ustrezen model zunajkrmnega motorja in na testu pri novem cap camaratu 7.5 BR je bila največja dovoljena moč kar 300 KM. Yamaha je ponudila svoj zmogljiv šestvaljnik z valji, razporejenimi v obliki črke V (pod kotom 60°), ki sodi v sam vrh najsodobnejše Yamahine navtične tehnologije.

Cap camarat 7.5 BR (bow rider) je zasnoval navtični studio Sarrazin Design. K športni liniji spadajo seveda tudi odlične plovne sposobnosti in zmogljivosti trupa, ki jih ne bi bilo mogoče iztisniti do konca brez zmogljivega pogonskega agregata. Tukaj se pojavi Yamahina diamantna špica v ponudbi najbolj zmogljivih motorjev, ki jih premore ta vodilni svetovni proizvajalec zunajkrmnih motorjev. Yamaha F 300 BETX, kakršen je bil na testu, sestavlja 24-ventilski motor DOHC s sistemom za elektronsko vbrizgavanje goriva (EFI) in spremenljive odmične gredi (VCT), kar pripomore k najboljšemu izkoristku goriva. Obenem to za zmogljiv šestvaljnik pomeni tiho in čisto delovanje ter prijetno plovbo.

Fuzija moči in zmogljivosti

Testni čoln smo na mirnem morju priganjali vse do 44 vozlov hitrosti, a to ni najpomembnejši podatek. Predvsem je pri vožnji razvajal Yamahin sistem “drive-by-wire” za elektronsko nastavljanje plina in prestav, ki je skrbel za elegantno in izjemno natančno krmiljenje. Sistem omogoča še samodejno sinhronizacijo motorjev pri namestitvi dveh ali treh motorjev ter nadzor hitrosti pri nizkih vrtljajih, ko s stikalom v režimu med 600 in 1000 vrtljaji na minuto na obratomeru nastavimo vrtljaje motorja po 50 vrtljajev. Prijetna potovalna hitrost je bila okoli 3500 vrtljajev na minuto, ko je bila hitrost 22,5 vozla, poraba pa 36 litrov na uro ali 1,63 litra na NM. Yamahina krivulja moči tudi od teh vrtljajev naprej linearno narašča in čutiti je navor, ki ga ponuja ta šestvaljni, štiritaktni motor s 4 ventili na valj.

Več si lahko preberete v 228 št. revije Val navtika…