Y 37

Y 37

Val 143

Izvrstna slovenska novost

AVTOR Uroš Gabrijelčič
FOTO Uroš Gabrijelčič

Plovila majhnih slovenskih podjetij so nemalokrat po krivici prezrta, po pravilu pa tudi slabše ocenjena kot sorodni izdelki priznanih evropskih znamk. Da je temu tako, je krivo dejstvo, da so neznana, nimajo slovečega imena (no name boats), kupci pa so nezaupljivi tudi do kakovosti izdelave. Velikokrat gre za neutemeljene predsodke in neupravičeno bojazen, kakor bo pokazal tudi naš test, ko vam premierno predstavljamo novo slovensko jadrnico.

Y 37 so izdelali v podjetju Triplast, ki ima svoj sedež pod Šmarno goro. Tam so pred tem izdelali Y 40, proslavili pa so se z desetmetrsko jadrnico Y 999, ki so jih izdelali skoraj sto! Zavidljiv dosežek majhnega podjetja in v slovenskem prostoru do zdaj tudi nedosežen.

Novo Y 37 je tako kot predhodno Y 40 narisal Andrej Justin. Natančnejše, Andrej je zanjo prispeval načrte za obliko trupa in palube, podvodnih elementov in jadrovja. Miran Jerovšek je poskrbel za notranjo razporeditev in njegovo opremo, vključno z načrti za pohištvo, Ignac Biškup pa ima na vesti konstrukcijo notranje lupine, nekatere izvedbene podrobnosti palube in načrte za izdelavo opreme. Timsko delo torej, ki je, kot bo pokazal naš test, dalo odličen rezultat.

Kupec, ki išče zase enajstmetrsko potovalno-tekmovalno jadrnico, bo lahko izbiral med dvo- in trikabinsko različico. To pa ni edino, pri čemer lahko sodeluje s svojimi željami, saj bo lahko vplival tudi na to, iz kakšnega lesa bo izdelana notranjost, kako naj bo videti podoba notranje opreme in kako dobro naj bo opremljena njegova jadrnica. Vse to so prednosti, ki jih lahko nudijo kupcem majhna podjetja, ki se ne ukvarjajo z velikoserijsko izdelavo.

Tudi prva jadrnica, ki je pozimi izšla iz povsem novih kalupov, je močno lastniško obarvana, tako da nekaterih rešitev niti nismo hoteli komentirati, saj so bile izrecna želja naročnika. Ob koncu, ko bomo seveda dodali spisek opreme, bo potrebno poudariti, kaj vse sodi med elemente za doplačilo in kaj v osnovno različico.

Y 37 je lep in dobro narejen izdelek, ki je, če je ustrezno opremljen, na ravni vseh znanih blagovnih znamk. Njegova edina »hiba« je, da nima zvenečega imena, ampak tistim, ki se na stvari spoznajo in plovilo kupujejo zase, bo to vseeno. Za svoj denar bodo dobili veliko izvrstne jadrnice, dodatna prednost pa bo tudi personifikacija plovila, ki pri velikoserijskih ni možna. Pripombe, ki bi jih imeli, se nanašajo na nekatere odločitve lastnika, tisto, kar bi bilo mogoče dobro spremeniti, pa se ne da, je velikost sprednje kabine, ki gre na račun manjšega salona. Končna ocena je močno pozitivna, saj za osnovno ceno dobite več, kot ponujajo tekmeci na precej manjših barkah. Pred nakupom velja torej razmisliti in se po možnosti dogovoriti za preizkus.