Xc 50

Xc 50

Val 155

V znamenju odličnosti

AVTOR Uroš Gabrijelčič
FOTO Uroš Gabrijelčič

Ko smo pred leti predstavili prvo jadrnico iz serije Xc, smo podrobnejše pojasnili vzroke za njen nastanek. Če na kratko povzamemo: lastniki danske X-Yachts so se odločili floti hitrih potovalno-tekmovalnih jadrnic dodati še bolj potovalno usmerjena plovila, ki so jih označili z oznako Xc.

Marsikdo, ki dobro pozna usmeritev uspešnega danskega podjetja, se je vprašal, čemu je bilo potrebno poudariti potovalni vidik jadrnic, ki so se tudi sicer ponašale z vso udobnostjo, ki jo pričakujemo na takšnih plovilih. Po svoje upravičeno, a le do trenutka, ko stopite na prvo iz te serije. Mi smo jih videli kar nekaj, z njimi tudi jadrali in povsem jasno nam je bilo, da se s to serijo odpira nova dimenzija. Takšna, ki je dobila protiutež v bolj tekmovalno zasnovanih monotipih X 35 in X 41. Z vsemi tremi so pri X Yachts zaokrožili svojo ponudbo v kar najboljši maniri.

Predvsem so jadrnice družine Xc drugače oblikovane že kar zadeva obliko trupa, ki je bolj poln in zaokrožen ter ima višje boke (free bord), kot smo to vajeni pri `iksicah`. S tem so pridobili na volumnu, ki je za oblikovanje udobne notranjosti najbolj pomemben. Zaradi nje se jadrnica ponaša tudi z veliko stabilnostjo, k tej pa veliko pripomore tudi razmerje med izpodrivom in balastom (k slednjim bi lahko šteli tudi rezervoarje za vodo, nameščene na najnižji del trupa). Samo po sebi se razume, da so poudarjeni tudi vsi tisti elementi, ki pri tej danski ladjedelnici zagotavljajo veliko trdnost plovila in s tem njegovo varnost in zanesljivost. Na primer notranje utrditev trupa, zlasti njegovega podvodnega dela. Konstrukcijsko seveda ostajajo iksice nove generacije na isti ravni kot predhodnice, saj odličnim rešitvam ne morete dodati še bolj odlične!

Xc 50 je le ena od jaht pod jadri, ki omogočajo uživanje vsega, kar morje ponuja. In to počne na zelo prepričljiv način in na zelo visoki ravni, ki pa ni vsakomur dosegljiva.

To pa ne velja samo za razvajanje pod palubo, ampak tudi za ureditev in opremljenost na njej, predvsem v kokpitu. Razporeditev sicer ne prinaša ničesar posebno novega, v podrobnostih pa so rešitve na večno zahtevo po preprostosti, a hkrati učinkovitosti plod izkušenosti arhitektov, ki so tudi sami zapriseženi jadralci. In čeprav je družina Xc namenjena udobju pod jadri, to ne pomeni, da je jadralni vidik zapostavljen. Z jadrnicami serije Xc je mogoče jadrati tudi zelo hitro, kar dokazujejo te jadrnice tudi na regatah sebi podobnih. In tu se skriva odgovor na to, zakaj so iksice nekaj posebnega, pri čemer je vseeno, ali gre za bolj ali manj jadralno naglašene. To pa tudi pojasnjuje, da se družinica z oznako Xc vztrajno širi. Pred kratkim smo napreč podrobnejše spoznali Xc 38, najmanjšo med njimi, o njej pa podrobnejše v prihodnji številki.