X-34

X-34

Val 139

Najmanjša, a morda najslajša iksica

AVTOR Matija Gorjan
FOTO Matija Gorjan

Danski izdelovalec X-Yachts se je vse od svojih začetkov, ti segajo v daljno leto 1979, ko je pod slovenskimi skednji cvetela samoizdelava jadrnic, držal načela, da morajo biti jadrnice hitre, a pri tem niso nikoli sledili skušnjavam nekaterih, na regatnih poljih konkurenčnih izdelovalcev, ki so hitrost krojili na račun varnosti, pregrešne lahkosti, predimenzionirane snasti in podobnih poskusov, ki so morda res vodili do boljšega rezultata oziroma hitrosti jadrnice v določenih pogojih. Snovalci iksov, tu gre predvsem omeniti brata Nielsa in Larsa Jeppesena – prvi je še danes glavni projektant, vodja oblikovalskega oddelka in marketinga, Lars pa vodi razvoj in izdelavo – so vseskozi imeli v mislih hitre, varne in sočasno udobne družinske jadrnice. Oba sta družinska tipa in sta v nekem smislu snovala jadrnice zase in za družino, sočasno pa sta bila tudi športna jadralca, ki sta rada s svojimi jadrnicami zmagovala na regatah. Uspešno formulo sta potem vnesla v izdelavo svoje tovarne X-Yachts. “Zdelo se nam je povsem jasno, da moramo uporabiti svoje ladjedelsko znanje s področja izdelave hitrih dirkalnikov in to združiti z izdelavo udobnih `performance` jadrnic,” so zapisali v opisu zgodovine ladjedelnice, ki je do predlani poznala dve osnovni liniji: “performance” in “racing”, tema pa nazadnje dodala še “cruising” linijo.

X-34 je bila zasnovana in narejena kot vrhunska jadrnica za jadralce, ki si želijo hitre barčice zase in za svojo posadko ali družino. Je najmanjša članica “iksove” družine v liniji “performance-cruising” in se je tudi po mojih pričakovanjih izkazala kot sodobna, elegantna, hitra in udobna, pa še seksi povrhu. Skratka: X je iks, pa kakor koli ga obrneš.

Poleg tega pa je X-34 pravšnjih mer, vsaj po mojem okusu, tako za družinsko križarjenje, za dva ali več, pa tudi na regatah bo že štiričlanska posadka dovolj za zmago. Zelo solidna izdelava, zelo priznan izdelovalec in odlične jadralske zmogljivosti opravičijo nekoliko višjo ceno od primerljivih jadrnic (133.000 €), vendar je treba vedeti, da imajo tudi rabljeni “iksi” visoko ceno, kar pomeni, da je nakup teh tudi dobra investicija. A le zakaj bi človek sploh prodal takšno jadrnico?

Enkratna jadrnica z vseh pogledov. Družinska za tiste, ki radi plujejo in jadrajo v dvoje, za tiste, ki se radi pomerijo na regatnih poljih, skratka, za vse, ki si želijo popolne, a ne prevelike jadrnice. Ceno upraviči že vse, kar smo videli, otipali, prebrskali in preizkusili. Če pa k tej dodamo še prestige paket, pa imamo že skoraj povsem opremljeno jadrnico. Prestige paket je ocenjen na dobrih 23.000 €, a vam ga ponudijo že za 16.630 €. V njem je med drugim zajeto naslednje: priprava podvodnega dela jadrnice, zaščitni nadstrešek vhoda, glavno jadro in genova, vsa potrebna navigacijska elektronika, prekrivalo glavnega jadra, fekalni tank, radio/CD z dodatnimi zvočniki v kokpitu. S tem, kar je zajeto že v osnovni opremi, dobite za 150.000 € (brez DDV) jadrnico, ki vam jo bodo zavidali.

Kot rečeno, je posebna ponudba “prestige paket” zelo zanimiva, saj z njo dobiš tako rekoč kompletno jadrnico za ceno, ki ne odstopa prav dosti od cene standardne jadrnice.