Windy 48 triton

Windy 48 triton

Val 131

Skandinavski simbol

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski, Windy

Norveški Windy je predstavil novinca windy 48 triton z najmočnejšim IPS pogonom do sedaj, s tremi kabinami in z odličnimi plovnimi lastnostmi. Vso notranjo opremo v minimalističnem slogu je izdelal naš mizarski mojster Jože Bobič. V kratkem pričakujemo najdaljšega windija vseh časov – windy 75.

Obisk ladjedelnice v Skarpenesu na jugu Norveške je vedno zelo zanimiv. Pri njih sem bil pred dvema letoma, ko sem preizkusil 52 xantosa in vtisi o načinu dela in pristopih so ostali isti. To je značilno skandinavsko podjetje ali drugače povedano, temeljito, nič bahaško, zelo praktično in vse prilagojeno zelo ostrim vremenskim pogojem te države. Ne smemo pozabiti, da je obala Norveške daljša od obale cele Afrike, da so razdalje med mesti na obali zelo velike in da tam preprosto ni restavracij, kot denimo na Hrvaškem oziroma v Sredozemlju. Pri tem moramo upoštevati še izredno visok standard Norvežanov in dejstvo, da je tam imeti Windyja statusni simbol.

Kakšen napredek je storil Volvo Penta in kaj iz njega izvablja windy. Windy 48 triton je pravi bombonček za odlično plovbo po valovih, z modernim pohištvom in s slovesom statusnega simbola Norvežanov. Če imate na računu 680.000 €, imate lahko ta bombonček na svoji mizi.