Vsi jadrat! (Everybody Go Sailing)

Vsi jadrat! (Everybody Go Sailing)

 Ob zaključku sezone vabljeni vsi jadralci malih jadrnic na edinstveno regato na slovenski obali !

Prihajajoči vikend bo v Piranskem zalivu ponovno pestro. Poleg regat in državnih prvenstev v različnih razredih, bo zaliv ponovno prizorišče izvedbe edinstvene regate – “Vsi jadrat” (Everybody Go Sailing). Tretja izvedba “Barcolane za dinghije” bo v soboto 15.oktobra, ko bodo na skupnem štartu jadralci vseh razredov, a vendar z enakimi možnostmi za zmago, saj je formula za preračun časov (Portsmouth Yardstick Handicap System) zelo natančna in zato odlična motivacija vsem. Predvsem pa je to lepa priložnost za pristno druženje mladih in starejših jadralcev, klasičnih in modernih jadrnic, rekreativcev in resnih tekmovalcev, s prijetnim zaključkom in skupno večerjo, podelitvijo nagrad ter srečelovom, v restavraciji Marina Portorož.
Skupen štart vseh jadrnic s pomično kobilico, ki bodo odjadrale polje v obliki starega olimpijskega trikotnika, bo v soboto 15.10. ob 15h.
Rezultati (časi) bodo po prej omenjeni metodi izračuna časov dali razvrstitev, ki bo zagotovo drugačna od prihodov v cilj, kar je poseben čar takšnega načina tekmovanja.
Več informacij dobite na spletni strani (www.gosailing.si), kjer dobite tudi prijavnico. Prijave bodo sicer potekale tudi v regatni pisarni, v restavraciji Marina Portorož v petek (14.10.) zvečer in na dan dogodka, v soboto (15.10.) dopoldan.
V Piranskem zalivu bo sicer v omenjenem vikendu, med 14. in 16.oktobrom potekalo več dogodkov:

  • Državno prvenstvo za razrede Fireball, Flying Junior in Europa
  • Regata za Občinski praznik in Trofej Lea Molinari za razred Optimist

V izpeljavo jadralnega vikenda bo vključena vrsta jadralnih klubov in jadralnih delavcev, kar je postala že ustaljena praksa: ŠD GoSailing, JK Pirat, ŠD Piran – Sekcija jadranje, YC Portorož, JK Pocodebon in pa JK ŽivaAna, Fireball Slovenija, Flying Junior Slovenija ter drugi.  Razpisi, prijavnice in več informacij na:  

www.gosailing.si , E-mail: info@gosailing.si , Gsm: 041-418899

Vabljeni!

Družabni del dogajanja ter razrede Fireball, FJ in Europa bo gostila Marina Portorož, del flote pa bo na Bernardinu, kjer bo jadralce razreda Optimist gostil ŠD Piran.

Način tekmovanja in preračun rezultatov: goscup-formula2016.
Tekmovalna pravila:nor-goscup2016.