Vse decembrske sladkosti v Portorožu in Piranu

Vse decembrske sladkosti v Portorožu in Piranu

AVTOR Turistično združenje Portorož g.i.z., Polona Žigo
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož

 To soboto bodo v Portorožu in Piranu prižgali praznične luči. Zaživel bo božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja, otroke pa bo razveselila povorka Ledene kraljice v spremstvu svetlobnih hoduljarjev in artistov ter otroška predstava Ledena pravljica.

V Portorožu in Piranu bodo to soboto, 1. decembra, zasvetile praznične luči. Niz dogodkov Vse sladkosti življenja se bo v parku hotela Kempinski Palace Portorož pričel ob 14. uri, ko bo v organizaciji Turističnega združenja Portorož zaživel božično-novoletni sejem z bogato gastronomsko ponudbo in izdelki umetnostne obrti. Poleg nakupa izvirnih darilc se bodo obiskovalci lahko tudi posladkali s palačinkami in pogreli s kuhanim vinom ali čajem. Ob 16. uri se bo v parku začel glasbeni program, sledili pa bosta povorka Ledene kraljice v spremstvu svetlobnih hoduljarjev in artistov skozi Portorož ter otroška predstava Ledena pravljica.

V parku se bo v decembru zvrstilo kar dvajset brezplačnih koncertov, animacij in predstav za otroke: 7. decembra jih bo obiskal Miklavž, 16. decembra Miškolinček, 25. decembra pa Božiček. Za glasbo v parku bodo poskrbeli MC4, Hush Lush, Muzke, Dave’s Waves, Miha Renčelj & Urška Forštnerič, MePZ Brnistra, Lado Leskovar in Alen & Denis Mujkič. Sejem bo  odprt 1. in 2. decembra, 7.–9. decembra, 14.–16. decembra, nato pa vsak dan od 21. decembra do 2. januarja, med 14. do 21. uro.

Od 15. decembra dalje se bo dogajanje v Portorožu razširilo tudi na Trg prekomorski brigad, kjer bo na pokritem prizorišču vrata odprla gastronomska tržnica Feel & Taste s produkti domačih proizvajalcev. Dogajanje bo popestril bogat program s koncerti in z otroškimi delavnicami. Med nastopajočimi bodo Jure Lesar (15. 12.), ZinGELCI z istrsko ljudsko glasbo (16. 12.), zadnji dan v letu pa prirejajo otroško silvestrovanje z Damjano Golavšek.

Od 15. decembra do 6. januarja bo na plaži in v parku pred hoteli LifeClass Hotels & Spa obiskovalce očaralo Ledeno kraljestvo z drsališčem in kepališčem. Za otroke pripravljajo rajanje s pravljičnimi junaki, predstave za otroke, odrasle pa bodo razveselile božične stojnice, kulinarične delavnice in koncerti na prostem. Med drugim bodo nastopili Neisha (15. 12.), Secret Disco (21. 12.), Lea Sirk (1. 1.) in Natalija Verboten (5. 1.).

V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo 26. decembra Turistično združenje Portorož organiziralo že 7. Festival penin. V parku pred hotelom bodo zvečer nastopili tenoristi iz skupine Eroika Aromatika.

Druge decembrske prireditve v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu se v prazničnem mesecu obetajo še številni drugi dogodki. V Piranu bosta na Tartinijevem trgu med 3. in 10. decembrom potekali Tartinijeva Miklavževa tržnica in od 20. decembra do 6. januarja Tartinijeva novoletna tržnica. Drobne pozornosti za najdražje bodo obiskovalci lahko med 22. decembrom in 2. januarjem kupili tudi na Božično-novoletni tržnici na Bernardinu. Na Tartinijevem trgu bo 22. decembra potekal Sejem starin, domače obrti in darov narave.

Za otroke prirejajo 14. decembra v Gledališču Tartini plesno pravljico Muca copatarica, 15. decembra pa v Avditoriju Portorož Coprnico Zofko in obisk dedka Mraza. Na Tartinijevem trgu bodo med 27. in 30. decembrom potekale Novoletne predstave za otroke.

V Piranu bodo med 16. decembrom in 6. januarjem na ogled Jaslice v piranskih cerkvah. Avditorij Portorož bo 21. decembra gostil tradicionalni božično-novoletni koncert Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije, v piranskem gledališču pa bodo 28. decembra nastopili 3 Big band Orchestra & Nuška Drašček.

Novo leto bodo v Piranu na Tartinijevem trgu pričakali s skupino Manouche in Slavkom Ivančićem. Prvi dan novega leta pa bo na portoroški plaži potekal tradicionalni Novoletni skok v morje in veličasten ognjemet s koncertom Lee Sirk.

Vse decembrske prireditve bodo objavljene v knjižici, ki jo bo izdalo Turistično združenje Portorož. Dostopna bo v turističnih informativnih centrih, po pošti pa bo poslana tudi na vsa gospodinjstva v občini Piran.

OBVESTILO: Od 15. decembra do 6. januarja bo na lokalni cesti Obala od križišča s Stopniško cesto (pri Casinoju Riviera) do križišča pri Trgu prekomorskih brigad zapora desne smeri ceste iz smeri Piran-Portorož. Promet bo potekal dvosmerno po drugi strani ceste.
www.portoroz.si

Vse sladkosti zivljenja_program 2018