Vrhunska vina Santomas

Vrhunska vina Santomas

V mirni, majhni vasi Šmarje pri Kopru se v središču slovenske Istre nahaja vinogradniško-oljkarska kmetija Ludvika Nazarija Glavine. Na skoraj 25 hektarjih vinogradov in petih hektarjih oljčnih nasadov se začne zgodba o vrhunskem vinu, značilnem šmarskem oljčnem olju in tropinovcu, ki se tržijo pod blagovno znamko Santomas. Filozofija lastnika temelji na spoštovanju tradicije in istrske kulturne dediščine ter poštenosti v odnosu med kmetijstvom in okoljem.

Vinska klet Vinska klet Santomas z oljarno je dobila današnjo podobo v letu 2005 po zamisli arhitekta Marka Lavrenčiča, zgrajena pa je bila iz pristnega istrskega modrega kamna. Razprostira se v treh nivojih v skupnem obsegu 2.400 m2. Prvi nivo je namenjen predelavi grozdja, laboratoriju in degustacijskemu prostoru, drugi nivo zorenju vina v sodih, na najnižjem nivoju pa se nahajata nova moderna oljarna ter vinska banka, v kateri lahko kupci vin Santomas hranijo svoja vina v odličnih pogojih vse do želenega datuma prevzema vin.

Pokušnja in ostala ponudba Pokušnje potekajo v degustacijskem prostoru vinske kleti Santomas. Moderno opremljen prostor – s poudarki na tradicionalnih istrskih elementih – ustvarja toplo in domače vzdušje, vina Santomas pa vzbudijo čute in razveselijo duha.

Poleg klasičnih pokušenj na posestvu Santomas organizirajo tudi slepe pokušnje, kosila ali večerje z vodenimi pokušnjami svojih vin; organizirajo sprejeme za poslovne partnerje, koncerte, druženja »kar tako«; manjše seminarje, kongrese ter t. i. team building (npr. tečaj kuhanja – cooking class, tečaj osnove pokušnja vin, vinske mnogoboje ipd.), organizirajo in izvedejo pa tudi poroke in poročna slavja.

V vinski kleti Santomas ponosno nazdravljajo z vini, nagrajenimi z zlatimi medaljami in vrhunskimi ocenami, ter vas vabijo na pokušnjo zlatega okusa, ki se »skriva« v njihovih kleteh.

www.santomas.si

santomasvino