Vrhunska kakovost – propeler Gori

Vrhunska kakovost – propeler Gori

Val 237

Prenovljena spletna stran danskega podjetja Gori Propeller vas popelje v svet najboljših sklopljivih propelerjev za jadrnice.
Vrhunska izdelava iz najkakovostnejših materialov, odlične uporabne lastnosti in izjemna robustnost so značilnosti, ki prepričajo. Najvišji nivo obdelave površine zagotavlja minimalen upor in optimalne hidromehanske lastnosti.
V primeru izbire 3-krakega propelerja bodo spremembe pri vožnji z vašo jadrnico očitne:
– večji potisk pri vzvratni vožnji (po znanih testih v mednarodnih navtičnih revijah je potisk boljši kot pri fiksnem 3-krakem propelerju),
– najnižji upor propelerja pri jadranju od vseh 3-krakih sklopljivih propelerjev na trgu – “Overdrive” funkcija, ki omogoča do okoli 10–20 % zmanjšanje porabe goriva pri enaki hitrosti in pri srednjih obratih motorja,
– znižan nivo hrupa pri enaki hitrosti.
Na voljo so 2-, 3- in 4-kraki propelerji, ki jih odlikuje vrhunska izdelava iz najkakovostnejših materialov, odlične uporabne lastnosti in izjemna robustnost.
3-kraki propeler je Gorijeva posebnost. Patentirana zasnova mu omogoča, da deluje tako naprej kot v vzvratni vožnji kot pravi 3-kraki fiksni propeler. V primeru “overdrive” (drugi vpadni kot) vožnje naprej doseže jadrnica običajno potovalno hitrost pri 20–25 % manjših obratih, ob ustrezno manjšem hrupu in porabi goriva.
V Sloveniji propelerje zastopa in prodaja podjetje DNA d.o.o. iz Ljubljane.

www.dna.si