Volvo deli izsledke 40 let raziskav

Volvo deli izsledke 40 let raziskav

Val 239

S pobudo E.V.A. do vozil, varnejših za ženske in otroke

Ste vedeli, da imajo ženske in otroci v prometni nesreči precej več možnosti, da se poškodujejo? Deloma zato, ker v preizkusnih trkih standardno nastopajo moške lutke, vozila pa so zasnovana na tako pridobljenih podatkih. Da bi pripomogli k razvoju enako varnih vozil za vse, so se pri Volvo Cars odločili, da z ostalo avtomobilsko industrijo delijo raziskave prometnih nesreč, ki so jih skrbno izvajali v zadnjih 40 letih. V njih so zbirali podatke, da bi bolje razumeli dogajanje med trčenjem – pri vseh velikostih, spolih in oblikah teles udeležencev.

Ko ženske sedejo za volan avtomobila, so večinoma prepričane, da so varne oziroma da jih vozilo ščiti v zadostni meri. Vendar to žal ne drži povsem – ženske, pa tudi otroci, imajo v primeru prometne nesreče precej večjo možnost kot moški, da se resno poškodujejo. Pri švedski znamki Volvo, ki je že legendarna po svojih dosežkih in proaktivnosti na področju avtomobilske varnosti, so se skozi aktualno pobudo E.V.A. (Equal Vehicles for All) odločili z ostalimi avtomobilskimi proizvajalci deliti izsledke več kot 40 let raziskav, da bi vsa vozila postala varnejša za vsakogar.

Začetki pobude E.V.A., ki se postavlja na stran šibkejših prometnih udeležencev, segajo daleč v preteklost – v leto 1970, ko so pri Volvu ustanovili ekipo za raziskovanje prometnih nesreč, ki je od tedaj zbrala in analizirala podatke iz trčenj, v katerih je sodelovalo skupno preko 43.000 avtomobilov in 72.000 potnikov. Desetletja doslednih analiz skandinavskih strokovnjakov so pripeljala do pretresljivega odkritja: izkazalo se je, da imajo ženske in otroci precej več možnosti, da si zaradi razlik v anatomiji in telesni moči v prometni nesreči poškodujejo vrat in prsni koš, zaradi nižjega sedenja v avtu in večje bližine volana pa so bolj izpostavljeni tudi poškodbam glave. Vzrok za njihovo večjo ranljivost, do katerega so se dokopali, je jasen in hkrati banalen: večina proizvajalcev izdeluje avtomobile, še tudi v letu 2019, katerih zgradba in varnostne lastnosti temeljijo na preskusnih trkih z moškimi lutkami, ki so v povprečju večje od žensk in otrok.

WHIPS, SIPS in IC so danes standard

Zaradi teh pomembnih izsledkov pri Volvu na preskusnih trkih uporabljajo ženske lutke že vse od leta 1995, to pa nikakor ni vse, kar so storili za večjo enakost. Na podlagi ugotovitev, ki so jih postopoma dajale raziskave, je Volvo skozi leta razvil mnoge prelomne inovacije, ki varujejo med vožnjo ter izenačujejo spola pri tveganjih poškodb.

Tako so med drugim razvili sistem proti poškodbam vratu WHIPS, ki združuje robusten naslon za glavo s pametno zasnovo sedeža, da zaščiti glavo in hrbtenico, zaradi česar med spoloma danes ni več razlike v tveganju poškodbe vratu. Ker imajo ženske drugačen in šibkejši prsni koš, so izdelali tudi inovativno zaščito pred stranskimi udarci SIPS, ki skupaj s stransko zračno blazino pri vseh potnikih zmanjša verjetnost hudih poškodb prsnega koša za več kot 50 %. Napihljiva zavesa (IC) prav tako ščiti pri stranskih trčenjih: pokrije celotno okno, zaradi česar tveganje poškodbe glave zmanjša za 75 %. Vse te Volvove inovacije danes predstavljajo industrijski standard.

Prispevajte k varnosti in odpotujte v Göteborg

V okviru pobude E.V.A., ki obeležuje 60 let izmenjave znanja Volva s svetom, zdaj družba izsledke svojih raziskav javnosti ter ostali avtomobilski industriji prvič ponuja prek preprostega dostopa v digitalni knjižnici, da bi spodbudila razvoj varnejših vozil za vse. Znanje, ki si ga je mogoče ogledati in prenesti, izhaja iz korpusa več kot 170 raziskovalnih člankov, objavljenih v zadnjih štirih desetletjih.

Več o pobudi E.V.A. si lahko preberete na www.volvocars.si, pri njej pa lahko sodelujete tudi sami. V nagradni igri, ki jo organizira Volvo Cars Slovenija in poteka do 15. junija 2019, predlagajte izboljšavo prometne varnosti v vašem okolju – in z malo sreče lahko v družbi še ene osebe odpotujete na nagradno potovanje v švedski Göteborg!