Volosko Cup

Volosko Cup

Val 131

1st race

AVTOR Aleš Žakelj

V soboto in nedeljo, 21. in 22. junija, se je v Voloskem odvijala prva regata, ki šteje za Volosko Cup s skupnim nagradnim skladom 10.000 kun in privlačnimi praktičnimi nagradami.

Po daljšem času brezvetrja in dežja se je ozračje ohladilo in zjasnilo, kar je bila lepa napoved za Preluko za štiri dni, od četrtka do nedelje. Ker je bila za soboto in nedeljo napovedana regata, sem takoj v četrtek izkoristil veter za prvi trening. Veter je imel moč okrog 25 vozlov, vendar sem na štartu sestavil manjše jadro velikosti 6,8 m2, ker sem pričakoval »rafule« nad 30 vozli. V vodi smo bili od 4.30 do 7.40, kar je pogojeval tudi en izmed najdaljših dnevov v letu. Za regato sem pričakoval slalom v obliki »clasic figure of eight«, osmico, nisem pa vedel, ali bo polje postavljeno višje, v močnejšem vetru, ali nižje, kjer ima veter do 5 vozlov nižjo hitrost.

V soboto je bil štart napovedan za 6. uro zjutraj, tako da smo si lahko vsaj malo ogledali razmere na vodi in sestavili primerno opremo, saj je v Preluki-Voloskem težko napovedati, do katere moči se bo veter dvignil ob sončnem vzhodu.